Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мета реформ у медицині – суттєво підвищити якість та доступність фахової допомоги населенню

9 березня 2011 - 15:55

Мета реформ у медицині – суттєво підвищити якість та доступність фахової допомоги населенню

Підсумки діяльності закладів охорони здоров’я області у 2010 році підбили учасники розширеного засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації, у якому взяли участь керівники територіальних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, лікувально-профілактичних медичних закладів та установ області, головні штатні та позаштатні спеціалісти управління охорони здоров’я ОДА, представники медичних вишів та коледжів, санітарно-епідеміологічної служби регіону. Разом з тим, фахівці визначили пріоритетні завдання щодо подальшого удосконалення галузі та основні підходи до їх виконання.

Доповідачі у своїх виступах відмічали досягнення і прорахунки у роботі галузі з реалізації ключових завдань Програми економічних реформ Президента Віктора Януковича «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» у царині забезпечення медичної допомоги населенню регіону.

Було зазначено, що торік вдалося суттєво - на 22, 5% у порівнянні з попереднім періодом збільшити видатки на охорону здоров’я населення області. Загалом у 2010 році галузь отримала 1 млрд. 367 млн. 154, 4 тис. грн. Також вперше в історії на реалізацію 14 медичних програм були виділені кошти не тільки з державного, але й з обласного бюджету.

- Пріоритетними напрямками в своїй роботі ми визначили розвиток первинного рівня медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики сімейної медицини, охорони материнства і дитинства, боротьбу з соціально небезпечними хворобами, профілактику серцево-судинних та інших захворювань, що мають високий ризик летальності, формування навичок здорового способу життя у людей, - наголосила начальник управління Наталя Мотовиця. – Цю роботу продовжимо і у поточному році.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук закликав медиків виважено провадити процеси оптимізації у галузі, а чиновників від медицини - узгоджувати свої дії щодо реалізації завдань з реформування сфери охорони здоров’я з місцевими громадами.

- Голова обласної державної адміністрації Борис Петров наполягає на необхідності тісної співпраці з громадськістю: проблемні питання виносити на громадські слухання перш ніж приймати управлінські рішення, - наголосив посадовець. – Адже все, що влада у регіоні здійснює – робиться для людей і заради них. Мета всіх реформ у медицині - суттєво підвищити якість та доступність фахової допомоги населенню. Тож слід поважати їх думку і враховувати їх інтереси.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі