Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров : «У питаннях виплати боргів із заробітної плати немає місця порожнім закликам»

10 березня 2011 - 13:40

Підприємства, що накопичують борги із заробітної плати, звітували керівництву області про стан речей на виробництві та можливості погашення боргів у стислі строки. Питання заборгованості перед працівниками - одне з тих, яким обласна виконавча влада приділяє першочергову увагу. Так, голова обласної державної адміністрації Борис Петров підкреслив, що затримувати заробітну плату працівникам просто аморально.

– Обласна державна адміністрація активно працює над питанням виплати  заробітної плати. По економічно активних підприємствах у нас є позитивні результати, - підкреслив керівник  ОДА. Разом з тим, загальна заборгованість перед працівниками в Запорізькій області перевищує 50 млн. гривень. І це неприпустимо. В той же час, я не приймаю позицію порожніх закликів. Обласна влада зацікавлена у тому, щоб підприємства розвивалися і приносили прибутки, забезпечували робочі місця. Тому разом з поясненнями щодо причин появи боргів нас цікавлять інструменти, які підприємства використовують з тим, аби вийти із ситуації, що склалася. І там,  де обласна влада зможе надати допомогу в межах своїх повноважень, – ми  готові до співпраці. В той же час абсолютно ясно, що в тих випадках, де  підприємства не виконують своїх обов’язків, мова буде йти виключно про порушення кримінальної відповідальності, - наголосив очільник області.

На засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати запросили керівництво обласної ради, прокуратури Запорізької області, Державної податкової адміністрації, Пенсійного фонду та ін.. За борги перед своїми працівниками перед обласним керівництвом відповідали  представники понад 20 підприємств, у тому числі,  державних підприємств  «Радіоприлад», «Кремнійполімер», «Бердянський аеропорт»,  ВАТ «Вуглекомпозит» та інші. За результатами наради прийнято рішення про негайну розробку планів погашення заборгованостей з визначенням конкретних дій, спрямованих на вирішення даної проблеми  у стислі терміни. Доручено також підготувати проект звернення облдержадміністрації до прокуратури Запорізької області щодо проведення перевірки низки підприємств-боржників у частині дотримання законодавства з оплати праці.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів