Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька та Воронезька області зацікавлені у взаємовигідному співробітництві

10 березня 2011 - 16:45

На «Агроінвестфорум» за запрошенням голови Запорізької обласної адміністрації  Бориса Петрова прибула делегація уряду Воронезької області Російської Федерації на чолі з заступником голови департаменту економічного розвитку Вадимом Дмітрієвим. З російськими гостями зустрівся і заступник голови Запорізької ОДА Петро Гончарук (стажування).

Під час зустрічі сторони зважили на схожість економік двох областей та проблем їх розвитку, а також одностайно висловили зацікавленість у взаємовигідному співробітництві.

- На рівні областей ми вже активно співпрацюємо з Краснодарським краєм та Челябінською областю, -  повідомив Петро Гончарук, – але зацікавлені у розширенні географії партнерства.  Схожість економік Запорізької та Воронезької областей є запорукою  успіху взаємовигідного співробітництва. Треба лише визначитись з інтересами  сторін та наповнити наші наміри щодо співробітництва конкретними планами.

Як повідомив Вадим Дмітрієв, у Воронезької області вже є конкретна пропозиція. Зважаючи на будівництво нового трансформаторного заводу у Воронежі, російська сторона зацікавлена у підготовці фахових спеціалістів.

- Ми знаємо, що у Запоріжжі є потужний трансформаторний завод, висококваліфікованих спеціалістів для якого готує Запорізький  національний технічний університет, – зазначив керівник російської делегації. – І ми дуже зацікавлені у тому, щоб викладачі ЗНТУ поділилися своїми учбовими програмами з Воронезьким політехнічним університетом.

Інтерес у російських гостей викликали перспективи співробітництва у сільгоспвиробництві та туристичній галузі, а також у налагодженні зв’язків між  представниками малого та середнього бізнесу.

- Вважаю, що у налагодженні зв’язків у середовищі малого та середнього бізнесу взагалі немає жодних проблем, – висловив упевненість Петро Гончарук. – Наше завдання - лише трошки підштовхнути процес. А далі бізнес вже самостійно знайде шлях один до одного. Нам залишиться тільки їм не заважати.

Заступник голови ОДА передав офіційне звернення Бориса Петрова до губернатора Воронезької області  Олексія Гордєєва та проект угоди про співробітництво.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів