Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькому палацу творчості дітей та юнацтва – 75!

14 березня 2011 - 09:23

Запорізькому палацу творчості дітей та юнацтва – 75!

На концерт з нагоди 75-річного ювілею добре знаного як у нашій області, так і за її межами осередку талантів - Запорізького міського палацу творчості дітей та юнацтва зібрався справжній аншлаг. Публіка бурхливими оплесками вітала виступи популярних дитячих колективів - вокально-хореографічної студії «Чайка», хореографічного колективу «Весняночка», циркової студії «Арлекін», танцювального ансамблю «Фієста».

Від імені голови обласної державної адміністрації працівників палацу, керівників творчих гуртків та їх вихованців привітали заступник очільника регіону Микола Ярмощук та начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов. Посадовці згадали окремі факти із славної історії цього закладу позашкільної освіти. Відмічалося, що в далекому 1936-ому році палац починався з комбінату позашкільної роботи, в якому знаходилося всього декілька гуртків. Тоді ж була створена й образотворча студія, засновником якої став відмінник народної освіти УРСР художник І.Ф. Федянін. Він керував художньою студією протягом 30 років. У числі перших була організована і балетна студія. У 1940 році на республіканській олімпіаді в Києві робота студії була відзначена Грамотою Президії Верховної Ради УРСР за балет "Спляча красуня".

Сьогодні палац - це багатопрофільний навчальний заклад, у якому в 150 гуртках, творчих об'єднаннях різного профілю здобувають позашкільну освіту і проводять своє дозвілля три тисячі дітей. Аматорські об'єднання «Рампа» і «Палітра», Центр української культури і Центр іноземних мов, Центр спортивної і натуралістичної роботи, Центр організації дозвілля і школа раннього розвитку дитини «Барвінок», вокально-хореографічна студія «Чайка» і хореографічна студія «Весняночка» дозволяють здійснювати позашкільну освіту у восьми напрямах.

Посадовці високо оцінили діяльність творчих працівників палацу та нагородили кращих з них почесними відзнаками облдержадміністрації та управління освіти і науки ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів