Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Видатки на діяльність облдержадміністрації та райдержадміністрацій скорочені максимально

14 березня 2011 - 14:27

Підсумки фінансування з держбюджету у 2010 році діяльності обласної та місцевих органів виконавчої влади підбив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин під час прес-конференції.

Посадовець повідомив, що торік видатки з держбюджету для здійснення виконавчої влади у регіоні були передбачені в обсязі 81,2 млн. грн., що лише на 5% більше, ніж у 2009 році. Разом з тим, фактично профінансовано лише 79,9 млн. грн.

Роз’яснюючи, на що були витрачені виділені кошти, Олексій Литвин звернув увагу журналістів, що 87% цієї суми складає заробітна плата працівників облдержадміністрації та райдержадміністрацій. Сплата за енергоносії - ще 7%, решта суми пішла на інші витрати - відрядження, придбання товарів та послуг, навчання кадрів.

- Наведені цифри свідчать про те, що вже торік ми жили в умовах економії. Цього ж року, прогнозовано, ситуація буде більш напруженою, адже видатки будуть ще скорочені, - зазначив Олексій Литвин.

Також перший заступник голови ОДА висловив занепокоєність наступними фактами. Насамперед, існують реальні інфляційні процеси та законодавче підвищення рівня мінімальної заробітної плати, але на це кошти не передбачено. Крім того, у зв’язку з адміністративною реформою може виникнути необхідність скорочення штату. У такому разі, облдержадміністрація має виплатити скороченим працівниками високу одноразову виплату, на що, зрозуміло, коштів також немає.

- Голова обласної державної адміністрації Борис Петров порушив це питання в Уряді, ми також сподіваємось на розуміння всіх підводних течій цієї ситуації керівником країни, - висловив переконання посадовець.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів