Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На будівництво та реконструкцію очисних споруд у регіоні передбачено 26 млн. грн.

15 березня 2011 - 09:27

На будівництво та реконструкцію очисних споруд у регіоні передбачено 26 млн. грн.

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова взяла участь у нараді, яку віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Віктор Тихонов провів  з представниками 15 регіонів,  території яких мають вихід до водних басейнів – річок та морів. Тема заходу пов’язана з тим, що Президент України Віктор Янукович поставив завдання - привести до ладу ситуацію із очисними спорудами на території України

За словами заступника голови обласної державної адміністрації Лариси Мефьодової, особлива увага на нараді приділялась попередженню можливості потрапляння неочищених стоків до водоймищ.

Як відомо, у Запорізькому регіоні всі стоки проходять необхідну очистку, тож у цьому контексті запитань до області не було. Проте, на сьогодні все ж залишаються ще болючі місця, такі як смт Кирилівка.

- Вже багато років один з найпопулярніших курортів регіону - смт Кирилівка знаходиться під уважним наглядом санепідемстанції й обласної влади. Незважаючи на відсутність централізованого водопостачання та водовідведення, там розміщується близько 360 оздоровчих закладів, у тому числі й дитячі. Минулого тижня в облдержадміністрації відбулася нарада, під час якої керівнику проблемної території було дано доручення розробити конкретні пропозиції щодо кардинальної зміни ситуації, - зазначила Л. Мефьодова. Також посадовець повідомила, що проектно-кошторисна документація буде розроблена за рахунок обласного екологічного фонду.

За словами заступника голови облдержадміністрації, питання будівництва та реконструкції очисних споруд на території регіону цього року вирішуватиметься саме за рахунок обласного екологічного фонду. Загалом у поточному році на ці заходи передбачено 26 млн. грн. Для порівняння: у 2009 було виділено всього 9,5 млн. грн.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів