Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства теплоенергетики готуються завершити опалювальний сезон у квітні

15 березня 2011 - 14:02

Підприємства теплоенергетики готуються завершити опалювальний сезон у квітні

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич провів селекторну нараду з поточних питань проходження опалювального сезону 2010-2011 років. Запорізьку область представляла заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова.

Щороку у березні підприємства житлово-комунального господарства та теплоенергетики починають готуватися до завершення опалювального сезону. Тож перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Юрій Хіврич запропонував підбити оперативні підсумки роботи у цей період та визначити першочергові завдання, які необхідно виконати у березні-квітні поточного року.

- Вже зараз можемо зробити висновок, що цей опалювальний сезон відпрацювали сумлінно та якісно. Ми не допустили жодної надзвичайної ситуації, у домівках українців було тепло всю зиму, - оцінив роботу підприємств теплоенергетики ЖКГ Юрій Хіврич.

Цього року опалювальний сезон триватиме 183 дні, за підрахунками урядовця він має завершитись 7-8 квітня. При цьому він рекомендував керівникам всіх територій дотримуватись саме таких строків опалення будинків.

За словами Ю. Хіврича, проблемним місцем як проходження, так і завершення опалювального сезону залишається питання розрахунків за спожитий природний газ. Наразі середньоукраїнський показник розрахунків складає лише 46%. Загальний борг українських споживачів становить понад 6 млрд. грн..

Тому перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич поставив завдання перед керівниками територій – забезпечити 100%-й  рівень розрахунків за фактично спожитий газ у березні.

- Найближчим часом під керівництвом Першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва відбудеться селекторна нарада з питань проходження опалювального сезону. Під час неї всі очільники регіонів звітуватимуть особисто, зокрема, і з питання розрахунків за газ. Тож будьте готові до неприємних запитань, - попередив урядовець.

Також Юрій Хіврич підкреслив, що підприємства теплоенергетики мають почати підготовку до наступного опалювального сезону одразу по завершенні поточного. До 20 квітня всі області мають підготувати план заходів, згідно яких вже до першого жовтня всі об’єкти житлово-комунального господарства мають завершити підготовку до опалювального сезону 2011-2012 років.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів