Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємці підтримують організацію гуртового ринку в межах міста

15 березня 2011 - 15:47

Питання щодо необхідності організації гуртового продуктового ринку голова обласної державної адміністрації Борис Петров обговорив з підприємцями, які займаються реалізацією плодово-овочевої продукції, під час  робочої поїздки на Критий ринок міста Запоріжжя.  У ході спілкування з продавцями очільник області торкнувся теми гуртових ринків і поцікавився думкою підприємців щодо необхідності його організації в межах області.

- Я поцікавився у підприємців, які торгують овочами та фруктами, чи підтримують вони організацію гуртового ринку ,  який планують розмістити за межами міста на Оріхівській трасі. І наскільки реально таким чином можна забезпечити стабільність цін на продукти харчування, - поінформував голова ОДА. – Переважна більшісті продавців підтримують ідею створення такого ринку, говорять про доцільність його організації. Але не погоджуються із запропонованою територією. Мовляв, відстань до гуртового ринку має бути мінімальною з тим, аби знизити транспортні витрати. Така думка підприємців, - констатував очільник регіону.

Разом з тим, Борис Петров  наголосив, що в разі появи гуртового ринку за межами міста, слід обговорити також питання транспортування  продукції до місць її реалізації,  сортування тощо.

В межах робочої поїздки по ринках міста глава обласної виконавчої влади ознайомився з пропозицією керівництва ринку «Вознесенівський» виділити площу для організації  торгового майданчика під продуктову групу товарів. За словами віце-президента федерації роботодавців ринків Запорізької області Анатолія Горбатих, розпочати торгівлю реально вже за тиждень-два. Наразі  йдуть переговори з виробниками та фермерами,  аби залучити їх до реалізації продукції саме на цій території.


Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів