Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблему річкового перевезення пасажирів вирішать за рахунок адресної дотації та великих автобусів

16 березня 2011 - 12:01

Проблему річкового перевезення пасажирів вирішать за рахунок адресної дотації та великих автобусів

З метою зменшення фінансового  навантаження на перевізників, які працюють з пільговими категоріями, обласна влада ініціює винесення на розгляд Кабінету Міністрів пропозиції щодо виділення адресних дотацій для населення.

Зокрема, мова йде про компенсацію для Запорізького річкового порту, проблеми якого напередодні відкриття навігації обговорили під час наради в мерії. Разом з керівництвом міста та представниками адміністрації річкових портів до обговорення долучилося обласне керівництво. Про це повідомила заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

За словами посадовця, обласна виконавча влада неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів із пропозицією щодо впровадження адресної дотації на транспортні витрати пільговим категоріям. Подібна практика вже дає позитивні результати в сусідній Росії, де компенсація за проїзд перераховується на персональну картку пільговика. У противному разі в міському бюджеті просто не буде коштів на  компенсацію транспортних видатків Запорізькому річному порту, який і без того потребує фінансової підтримки для ремонту понтонів.

- Річковий транспорт подорожчає на 20 відсотків і це означає, що грошей на компенсацію в бюджеті просто не вистачить, - зазначила Лариса Мефьодова. - До того ж  річний порт має потребу у фінансуванні капітального ремонту понтонів, а це близько 180 тисяч гривень на кожен понтон. І на сьогодні надійшла пропозиція від Запорізького річного порту щодо передачі понтонів у комунальну власність міста або області. На даному етапі ми проводимо оцінку кількості понтонів, які необхідно відремонтувати в першу чергу. Разом з цим проводиться робота щодо збільшення автоперевізників для перевезення громадян на присадибні ділянки в цьому дачному сезоні.

Заступник голови обласної державної адміністрації також поінформувала про роботу з оцінки якості дорожнього покриття до присадибних господарств області. Щоб визначити обсяг коштів, необхідних для капітального ремонту та розширення шляхів, її завершать вже до кінця поточного тижня. А також залучать для перевезень багатомісні автобуси у разі перенесення відкриття навігації.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі