Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лариса Мефьодова: «У питаннях розрахунків за газ до керівництва області запитань не було, але роботу треба посилити»

16 березня 2011 - 13:54

Під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва відбулася селекторна нарада з питань розрахунків за спожитий природний газ. У Запорізькій студії ВАТ «Укртелеком» працювала заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова, а також був присутній Запорізький міський голова Олександр Сін.

- Завершуючи опалювальний сезон, ми змушені в черговий раз порушити питання розрахунків за газ. Під час останньої селекторної наради керівники територій запевняли, що до кінця опалювального сезону борги будуть скорочені. Проте на більшості територій цього не відбулося, а є й такі, що навпаки, наростили заборгованість, - зазначив, відкриваючи нараду, перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв. Серед регіонів, які збільшили борги, урядовець назвав Житомирську, Дніпропетровську, Донецьку, Харківську області. Насамперед керівників цих облдержадміністрацій напряму стосувалися основні запитання – фактична причина зростання заборгованості та характер заходів, спрямованих на покращення розрахунків на місцях.

Також Андрій Клюєв просив надати роз’яснення, як сталося, що підприємства теплоенергетики, працюючи в одних й тих самих умовах, одні зменшують, інші – нарощують борги.

Серед основних причин збільшення боргів очільники викликаних територій називали затримки з погашенням різниці в тарифах, економічно необґрунтовані тарифи, штрафи та санкції, які накладаються на підприємства у разі несвоєчасних розрахунків.

Коментуючи ці пояснення, урядовець повідомив, що підготовлено законопроект щодо списання штрафів та пені для підприємств теплоенергетики.

Крім того,  відзначалося на нараді, нові тарифи були прийняті НКРЕ ще 4 грудня, однак тільки для 30 підприємств теплоенергетики затверджено нові тарифи на місцях у лютому. Ще 70 планують провести цю роботу в березні.

Як відзначила заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова, для всіх підприємств теплоенергетики регіону нові тарифи були затверджені вчасно.

- Сьогодні область не пролунала у списку боржників, однак це не означає, що можна розслабитись. Загальний борг в області за газ складає 570 млн. грн. - це менше, ніж на згаданих на нараді територіях, та роботу все ж необхідно посилити. Є завдання – максимально і в найкоротші терміни погасити борги за газ і ми маємо працювати саме у цьому напрямку, - звернулась до присутніх Лариса Мефьодова.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів