Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Я побачив глибоке розуміння Президентом України всіх тих процесів, які відбуваються у регіоні»

17 березня 2011 - 14:00

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров під час брифінгу поінформував журналістів про результати зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, яка відбулася вчора в Адміністрації Президента України.

За словами очільника регіону під час зустрічі з керівником держави  обговорювалися кілька блоків питань. Зокрема, йшлося про поточний стан справ на території, останні ініціативи обласної влади, а також  окреслено коло питань, вирішення яких потребує втручання Президента України.

Насамперед Борис Петров повідомив про ряд важливих для області доручень, які надав Президент України, а саме, поклав особисту відповідальність на Прем’єр-міністра України Миколу Азарова за фінансування будівництва мостових переходів через р. Дніпро у Запоріжжі, а також щодо вжиття всіх необхідних заходів для розірвання угоди з концесіонером ТОВ «Чиста вода - Бердянськ». При цьому Борис Петров підкреслив, що вже є план заходів, реалізація яких дозволить знизити мінімум на 1 гривню ціну за 1 м. куб. води для жителів курортного міста.

Також на зустрічі з керівником держави обговорювалася ініціатива обласної влади щодо введення такого терміну як мікробізнес. На переконання голови обласної державної адміністрації, для людей, які не використовують у бізнесі найманих робітників, а обмежуються тільки членами родини, необхідно встановити мінімальний рівень податків, приміром, тільки до пенсійного фонду.

Йшлося під час зустрічі й про оснащення медичних закладів регіону технікою, про кадрові питання.

Так, Борис Петров повідомив, що звернувся до Президента України з ініціативою на базі Запорізької обласної державної адміністрації реалізувати пілотний проект реформування системи управління.

- Особиста відповідальність за все, що відбувається в області, покладена на облдержадміністрацію та її керівника. Тож вважаємо за доцільне повноваження всіх структур, за виключенням силових, казначейства та податкової адміністрації, передати обласній державній адміністрації, - повідомив Б.Петров.

Підбиваючи риску зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, Борис Петров зазначив, що до роботи обласної влади зауважень висловлено не було.

- Віктор Федорович дуже добре володіє ситуацією у Запорізькій області, я побачив глибоке розуміння всіх тих процесів, які відбуваються у регіоні, - поділився враженнями очільник регіону.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні