Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Систему виділення бюджетних коштів на ремонт та будівництво доріг треба змінювати

17 березня 2011 - 15:24

Під керівництвом голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова відбулася нарада з проблемних питань дорожнього господарства регіону. У заході також взяли участь заступник голови ОДА Лариса Мефьодова, перший заступник голови облради Олександр Клепаков.

Як зазначив голова облдержадміністрації Борис Петров, мета наради – з’ясувати стан доріг в області, якість проведених ремонтних робіт, ефективність використання бюджетних коштів. Очільник регіону підкреслив, що саме остання позиція викликає стурбованість як обласної, так і центральної влади. Так, за словами Б. Петрова під час його зустрічі з Віце-прем’єр-міністром - Міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим обговорювались можливості зміни самої системи використання бюджетних коштів на ремонт та будівництво доріг.

Учасники наради заслухали начальника Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Володимира Войтенка та директора ДП «Запорізький облавтодор» Олега Швеця, доповіді яких звелися до переліку фінансових проблем та обсягів коштів, спрямованих на дорожні роботи у минулих роках.

- Я витратив час, заслуховуючи ваші звіти із заздалегідь відомою інформацією – всі жителі регіону знають і про проблеми з фінансуванням, і про відсутність якісних доріг. Від вас я хотів почути, як організовується процес використання коштів, порядок визначення пріоритетів, чи є взагалі система у вашій  роботі, яка ситуація з технікою, що зроблено цього року.  Нічого цього озвучено не було. Між тим, дороги необхідно продовжувати ремонтувати й будувати і я, як керівник області, маю розуміти, як коригувати всі ці процеси, - звернувся до присутніх очільник регіону.

На претензії Володимира Войтенка до деяких голів райдержадміністрацій щодо небажання останніх співпрацювати зі Службою автомобільних доріг Борис Петров відповів: «Я на роботі знаходжусь щодня, за виключенням відряджень. Однак, ви з цим питанням жодного разу не звернулись до мене. І взагалі, про свої проблеми ви маєте напряму повідомляти мені, оскільки я нестиму відповідальність у разі їх не вирішення».

До керівників райдержадміністрацій очільник регіону звернувся з окремим проханням – брати більш активну участь при узгодженні проектів ремонтних робіт.

- Ви повинні знати, що відбувається на ваших дорогах, де і коли мають та необхідно проводити ремонтні роботи, розставляти пріоритети, враховуючи потреби населення. Ситуацію можна покращити тоді, коли кожен нестиме відповідальність за свою ділянку роботи, - резюмував голова обласної державної адміністрації.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі