Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Першотравень на Запоріжжі здобуває підтримку ЗМІ

18 березня 2011 - 08:56

Ініціатива Бориса Петрова щодо  урочистого святкування Першотравня знайшла підтримку  у центральних ЗМІ. Одним з перших за коментарем  щодо  проведення свята до  очільника  області  звернулося всеукраїнське радіо «Ера».

За дорученням голови ОДА його заступник  Микола Ярмощук, який опікується питаннями підготовки  заходу,  у ранковому  прямому ефірі   «Ери» розповів  про поточну діяльність владних органів та профспілок з його організації.

Напередодні ефіру посадовець провів чергову нараду  з керівниками структурних підрозділів ОДА, представниками  Запорізького міськвиконкому, правоохоронних органів та структурних підрозділів МНС, на якій  визначено  сферу відповідальності кожного з них. Організатори  прагнуть передбачити  і завчасно  вирішити  всі проблемні   питання, щоб  свято видалося саме таким, яким його хочуть бачити  громадяни. Учасники наради узгодили питання  з облаштування святкових колон, організації торгівлі на площі, проведення  розважальних заходів після святкового мітингу на площі Фестивальній тощо.  Також  потурбувалися про  зручності для  учасників свята: на площі будуть встановлені біотуалети та  контейнери для сміття. За попередніми даними, святкова хода розпочнеться  від алеї Трудової слави і триватиме півтори години. Для її безпечного руху перекриють одну полосу транспортного руху на проспекті Леніна. Передбачається, участь у святі візьмуть щонайменше  10-15 тисяч запоріжців.

 Виступаючи на радіо «Ера», Микола Ярмощук відмітив, що  на Запоріжжі відроджують Першотравень  як  свято консолідації українського суспільства,  збереження, підтримки  та укріплення  громадянського миру і злагоди.

- Голова облдержадміністрації Борис Петров, подавши таку ініціативу,  прагне надати можливість, в першу чергу, трудовим колективам  області продемонструвати широкій громадськості свої виробничі здобутки,  кращих працівників, - зазначив посадовець. -  Відродження Першотравня – це не ностальгія за минулим. Його масове  святкування – це необхідність. Саме таким чином запоріжці побачать  своїх героїв: кращі люди краю зможуть  продемонструвати свої нагороди, які отримали за свою багаторічну  доблесну працю на благо Запорізького краю.  До того ж, ініціатива очільника  регіону  – це не   команда до дії, а пропозиція.  Ми запропонували громадськості приєднатися  до цієї доброї справи.  І вже отримали позитивні відгуки. Люди дійсно прагнуть свята.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників