Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада виконує нагальні завдання у гуманітарній сфері

18 березня 2011 - 11:26

Регіональна влада виконує нагальні завдання  у  гуманітарній сфері

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук провів нараду із  заступниками голів райдержадміністрацій  області, що опікуються   гуманітарною сферою, з питань  взаємодії  у галузі освіти, культури, соціального забезпечення.

Зокрема, йшлося про першочергове завдання, яке поставив керівникам територій очільник регіону, -  зняти соціальну напруженість в освітянській галузі. Від імені голови ОДА  Микола Ярмощук дав доручення  посадовцям районної ланки  виконавчої  влади  забезпечити належне бюджетне фінансування і в жодному разі не спонукати  вчителів до безоплатних  відпусток за власним бажанням.  Крім того,  заступник очільника  регіону закликав колег толерантно  вирішувати питання з оптимізації загальноосвітніх навчальних закладів. Зокрема, він відмітив, що  Борис Петров наполягає  на тому, щоб жодної школи  не було скорочено без  згоди місцевої громади та наявності шкільного автобуса для забезпечення доставки дітей і вчителів до  сусіднього навчального закладу. Що ж до придбання нових шкільних автобусів, посадовець повідомив колегам, що цього року  передбачається коштом державного бюджету  поповнити  їх парк 10–ма автомобілями. Втім, правом отримати новий автобус  скористається лише та територія, яка самостійно  за кошти місцевого бюджету  придбає  ще кілька.

Також учасники заходу обговорили  організаційні заходи з підготовки до гідного   відзначення  видатної дати – 50-річчя з дня першого польоту людини в Космос, святкування Першотравня і Дня Перемоги.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України