Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбулось розширене засідання колегії УМВС України

14 липня 2004 - 14:24

У роботі колегії взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Березовський, заступник міністра внутрішніх справ України Анатолій Присяжнюк, голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники правоохоронних органів.

Колегія почалася з приємного моменту – заступник міністра МВС України А. Присяжнюк вручив голові Бердянської райдержадміністрації Володимиру Чепурному нагрудний знак МВС України „За відзнаку в сприянні органам внутрішніх справ”. Саме у цьому районі за активної участі органів влади відкрито перший в області будинок „шерифа”.

У виступі заступника міністра йшлося про серйозні недоліки у роботі з розглянутих питань. Зокрема А. Присяжнюк  зосередив увагу на численних порушеннях конституційних прав громадян у закладах тимчасового позбавлення волі, яких у нашій області 20. Нерідко тут не витримуються елементарні санітарні норми, не говорячи про харчування і побутові умови. „А ми повинні працювати на людину, на громадянина нашої держави”, підкреслив заступник міністра.

Про роботу у першому півріччі 2004 року з піднятих питань звітували начальник УМВС України в Запорізькій області Микола Іллічов, кілька керівників підрозділів органів внутрішніх справ.

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський у своєму виступі підкреслив, що питання, які розглядаються, мають не просто резонансний, а скоріше політичний характер. Адже оцінку діям працівників внутрішніх справ дають не лише на колегії, а й повсякденно у різних куточках області саме населення.

„Більше половини піднятих проблем для їх вирішення не потребують великих матеріальних витрат. Якби порозумілися глави райдержадміністрацій та керівники органів місцевого самоврядування з керівниками правоохоронних органів, то значну кількість проблем давно вже можна було вирішити”. - зазначив керівник області.

Органи влади завжди підтримували і надалі будуть підтримувати нашу міліцію, сказав В. Березовський. Так, лише останнім часом працівникам міліції вручено 30 автомобілів, в 13 районах відкриваються будиночки дільничних. Справою честі органів виконавчої влади і людей у погонах має стати наведення повного порядку у закладах тимчасового позбавлення волі. Протягом тижня буде визначено план спільних дій з цього питання.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області