Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Меморандуму про не підвищення цін на хліб приєдналися майже всі хлібозаводи області

24 березня 2011 - 12:05

Підписання чергового  Меморандуму із хлібопекарськими підприємствами регіону голова обласної державної адміністрації Борис Петров назвав важливою справою, що стала  наслідком діалогу з бізнесом. Адже завдання бізнесу – задовольняти потреби ринку та дотримуватись прозорого ціноутворення. Тоді  як задача виконавчої влади – надавати  всю можливу допомогу для розвитку та забезпечення населення якісною продукцією за доступними цінами.

- Наразі ситуація склалася таким чином, що ціна на зерно суттєво підвищилася на світовому ринку, - зазначив Борис Петров, - отже, й український ринок відреагував подорожчанням  зерна, і, як наслідок, борошна. Цілком зрозуміло, що в нинішніх економічних умовах подорожчання основного продукту вдарить по фінансових можливостях населення. Тож маємо зробити усе можливе для того, аби підтримати населення області, забезпечити стабільну ціну на соціальні сорти хліба в усьому регіоні.

Також  голова облдержадміністрації зауважив, що нинішній Меморандум – це  продовження вже розпочатої роботи, яка дає свої позитивні результати. Нагадаємо, що у лютому обласна влада підписала Меморандум з керівництвом хлібозаводів № 3 та № 5, а також ЗАТ «Агросервіс 2000». Згідно документа, хлібопекарські підприємства взяли на себе обов’язок не підвищувати ціни на соціальні сорти хліба. У свою чергу, керівництво ОДА сприяло виділенню зерна з Аграрного фонду за ціною, нижчою від ринкової. Сьогодні Меморандум підписано також з ТОВ «Мелітопольський хлібокомбінат», ВАТ «Бердянський хлібокомбінат», ТОВ «Хліб Токмака», ВАТ «Оріхівський хлібокомбінат». Разом ці підприємства виробляють 86% від загального обсягу виробництва хліба в області. На сьогоднішній день всі ці підприємства уклали угоди з Аграрним фондом на закупку 3300 тонн борошна щомісяця за ціною, нижчою від ринкової на 500-600 гривень.

Підвищення цін на соціальні сорти хліба на час дії Меморандуму (до нового врожаю) не буде в жодному разі,  запевнили виробники хліба.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації   

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць