Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Туберкульоз в області відступає

24 березня 2011 - 16:05

Туберкульоз в області відступає

На прес-конференції в облСЕС  заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, підбиваючи  підсумки  інформаційно-просвітницької акції  «Місячник боротьби з туберкульозом», яка проводилася на території  області   в ознаменування Всесвітнього дня боротьби з  цією  підступною  хворобою  (відзначається сьогодні,  24 березня), відмітив позитивну тенденцію: завдяки  новим підходам вдалося суттєво покращити ситуацію – добитися зниження рівня  захворюваності   серед населення різних вікових груп.

Учасники заходу нагадали, що у 1993 році Всесвітня організація охорони здоров’я назвала туберкульоз «найзлободеннішою проблемою». Понад два мільярди людей, або близько  третини всього населення світу, інфіковані  збудником туберкульозу. Кожний десятий з них захворює на активну форму туберкульозу впродовж свого життя. В Україні туберкульоз є найбільш розповсюдженим інфекційним захворюванням. Кожну годину в нашій  країні чотири особи  захворюють на  туберкульоз і один хворий  - вмирає.

Епідемічна ситуація щодо туберкульозу в Запорізькій області залишається напруженою, але завдяки вжитим заходам ( в області діє Цільова програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2007-2011 роки, при облдержадміністрації  працює Координаційна рада з питань протидії соціальним хворобам)  у 2010 році порівняно з 2009 роком   зафіксовано  зниження захворюваності на всі форми туберкульозу на 6 %  ( з 71,6 на 100 тис. населення у 2009 році до 67,3  у 2010 році ). Другий рік, як захворюваність в області нижча,  ніж в цілому по Україні.

- З кожним роком суттєво зростають  обсяги  коштів, які виділяються на проведення протитуберкульозних заходів, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – За останні п’ять років фінансування збільшилося в 2,3 раза  – з 8758, 3 тис. грн.. у 2006 році до 20435,4 тис. грн.. у 2010 році.  Але найголовніше -  люди мають усвідомити всю повноту  власної  відповідальності за  стан свого здоров’я і вживати всіх заходів для  убезпечення себе і своїх близьких від страшної хвороби. Профілактика соціальних захворювань – наше  першочергове завдання.

 

Управління у справах преси та інформації   

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн