Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров опікується проблемою збереження «Садиби Попова»

14 квітня 2011 - 08:30

музей-заповідник «Садиба Попова»

Збереження історико-культурних пам’яток нашого краю для нащадків – один з пріоритетів діяльності регіональної влади. Голова обласної державної адміністрації Борис Петров особливу увагу приділяє Василівському музею-заповіднику «Садиба Попова», який посідає чільне місце у низці історико-архітектурних перлин Запорізького регіону.

За словами начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Ірини Конарєвої, фінансування закладу з обласного бюджету розпочато з серпня 2009 року, коли музей-заповідник було передано до спільної власності територіальної громади Запорізької області. Торік з обласного бюджету, окрім витрат на заробітну плату та комунальні послуги, закладу було виділено 130,1 тис. грн. на поточний ремонт будівлі молочарні ( ремонт покрівлі, вимощень, системи опалення), 31,5 тис. грн. - на монтаж і встановлення охоронної сигналізації. Також було придбано легковий автомобіль (58,4 тис. грн.), комп’ютерна техніка (16 тис грн.), кондиціонери (24 тис. грн.) тощо.

Нинішнього року у видатках обласного бюджету передбачено ще 30 тис. грн. на послуги охорони, зв’язку тощо. Також додаткові кошти планують виділити при перегляді обласного бюджету за результатами роботи у першому півріччі.

Управлінням культури і туризму облдержадміністрації вже внесено пропозиції до проекту середньострокової програми соціально-економічного розвитку Запорізької області на 2012-2016 роки щодо включення до переліку інвестиційних проектів реставраційні роботи у комунальному закладі «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» на суму 10 477 тис. грн.

-  «Садиба Попова» – не просто історико-архітектурна пам’ятка, це справжня туристична перлина нашого краю, - зазначив заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Микола Ярмощук, який за дорученням очільника регіону опікується його розвитком. – Голова облдержадміністрації Борис Петров наполягає: цей об’єкт має бути відродженим, адже з нього можна зробити справжню туристичну Мекку. Мова, в першу чергу, про культурне наповнення заходів Євро-2012. Оскільки наш край залучено в орбіту проведення цих престижних змагань, передбачаємо чималий наплив туристів, у тому числі, й іноземних. Познайомити їх з цим унікальним замковим комплексом - означає відкрити його для світової культурної громадськості.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області