Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Березовський - рік на посаді голови облдержадміністрації

28 липня 2004 - 15:32

Станом на 28 липня 2004 року у господарствах області намолочено 1187,5 тисячі тонн зернових, середня урожайність складає 28,3 ц/га. Програмою „Зерно Запоріжжя-2004” передбачено зібрати 1700 тисяч зернових. Можна сміливо прогнозувати, що цей обсяг буде перевершено.

Діаметрально протилежною була ситуація на жнивах минулого року. На ту ж дату торік в області було намолочено всього 205 тисяч тонн при середній урожайності 9,8 ц/га. За відгуками фахівців, це був найгірший урожай в області за останні півстоліття з відповідними наслідками – зернова криза, стрімке зростання цін на хліб, відсутність посівного матеріалу. Саме у цей час Указом Президента України від 29 липня 2003 року головою облдержадміністрації призначено Березовського Володимира Петровича. Якими  будуть перші кроки нового керівника  – питання не стояло: забезпечення регіону продовольчим зерном, стримування росту цін на хлібобулочні вироби, утримання соціальної рівноваги.

Для вирішення цих проблем була створена робоча комісія, Володимир Березовський особисто виїжджав до Ставропольського краю, були укладені угоди з господарствами Казахстану на закупівлю зерна, проведено тендер серед банків на отримання кредиту на закупівлю зерна. Протягом всього часу облдержадміністрацією проводився моніторинг цін на хлібобулочні вироби та контролювався випуск необхідного обсягу так званого „соціального” хліба.  Внаслідок вжитих заходів було створено регіональний запас в обсязі 189 тисяч тонн продовольчої пшениці (до речі, на час отримання нового хліба ще й залишилося), 91 тисяча тонн насіння, що дозволило забезпечити цьогорічний урожай.

Головним критерієм своєї діяльності Володимир Березовський вважає досягнення соціальної ефективності, реального покращення рівня життя адекватно економічному зростанню регіону.   

Найвагоміші здобутки року:

- Будівництво водогону у Куйбишевському районі, завершення будівництва водогону до Бердянська. Введення їх в експлуатацію (термін – у серпні) закриє проблему водопостачання всього південного сходу області.

- Збудовано мостовий перехід через річку Янчекрак на трасі Москва-Сімферополь, реалізується обласна програма „Малі дороги”, капітально відремонтовано понад 42 км доріг у населених пунктах, постраждалих від вибухів на військових складах у Мелітопольському районі. Загалом в області  за рік відремонтовано та приведено в належний стан майже 250 км доріг.

- Газифікація. Заплановано ввести в дію 87 км газових мереж (торішній результат – 14 км).

- Зрушена з місця проблема Степногірська. Зокрема, створено до 100 робочих місць на швейній фабриці, надаються пільгові умови для розвитку малого й середнього бізнесу, розробляється проект будівництва оптового ринку, у стадії узгодження низка соціальних питань, в тому числі - газифікація та водопостачання.

- Триває реконструкція обласної дитячої лікарні та розпочато реконструкцію обласної клінічної лікарні. Медичні заклади інтенсивно переоснащуються новим обладнанням. З початку року для медичних закладів області придбано апаратури на суму понад 4 млн. грн., у тому числі на 2,3 млн. грн. - для обласної дитячої лікарні.

Загалом видатки бюджету на соціальну сферу (крім капітального будівництва) збільшено у порівнянні з минулим роком на 110 млн. грн.

Серйозним випробуванням для органів влади області стала надзвичайна ситуація у Мелітопольському районі. Незважаючи на тяжкі наслідки та масштаби завданої шкоди, ситуація не виходила з-під контролю, всі відновлювальні та ремонтні роботи виконуються згідно з графіком, вирішуються соціальні проблеми населення.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств