Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочато системну боротьбу з тіньовою зайнятістю населення

19 квітня 2011 - 09:53

Питання легалізації трудових відносин розглянули члени обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук за участю першого заступника голови ОДА Олексія Литвина.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, за підсумками 2010 року внески до Пенсійного Фонду України сплачує тільки 70% від зайнятого населення області.

- Від легалізації трудових відносин напряму залежить і дохід населення, і поповнення бюджету. Тому питання виведення з тіні найманих працівників – у числі першочергових завдань діяльності обласної влади, - зазначив, розпочинаючи нараду, заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Члени обласної комісії розглянули питання легалізації трудових відносин у Мелітополі, а також Запорізькому та Вільнянському районах.

Як повідомили представники територій, на місцях створені та працюють комісії з питань легалізації трудових відносин, члени яких проводять регулярні перевірки переважно малого і середнього бізнесу. Оскільки, за даними статистики, саме тут задіяна найбільша кількість тіньових робітників.

При цьому практично кожен доповідач вказував на недосконалість законодавчої бази,  недостатність важелів впливу для ефективної боротьби з неофіційною зайнятістю населення.

- Минулого тижня в уряді було представлено три законопроекти, спрямовані на легалізацію трудових відносин. Зокрема, вони стосуються встановлення гарантованих заробітних плат та посилення відповідальності роботодавців за неофіційне використання праці найманих робітників, - повідомив М. Ярмощук.

Проте потрібен певний час, щоб ці  проекти стали чинними законами. Тому посадовець закликав всіх відповідальних за цю ділянку роботи докладати максимальних зусиль у системній боротьбі з тіньовою зайнятістю населення.

Найближчим часом в обласній державній адміністрації звітуватимуть всі територій області про роботу з легалізації трудових відносин.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»