Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Олександра Оляніна на черговому брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації поінформувала журналістів про підсумки виконання місцевих бюджетів за 7 місяців та перспективи їх виконання

3 серпня 2004 - 13:07

О.Оляніна на черговому брифінгу у прес-центрі облдержадміністраціїО.Оляніна повідомила, що протягом січня-липня цього року до загального фонду бюджетів усіх рівнів забезпечено надходження доходів у обсязі 1 млрд. 260,3 млн. гривень, що на 102 млн. грн., або на 8,9% більше , ніж за відповідний період минулого року.

За такий же період до місцевих бюджетів області надійшло 465,2 млн. грн. доходів, що складає 96,7% затвердженого на звітний період плану. Недовиконання складає 15,7 млн. грн., план не виконали 16 із 25 територій.

Витратна частина місцевих бюджетів, повідомила О.Оляніна, за 7 місяців цього року виконана у обсязі 604,9 млн. грн., що на 93,1 млн. грн., або на 17,2% більше, ніж за аналогічний період 2003 року. Забезпечена своєчасна виплата зарплати працівникам бюджетної сфери, відпускні виплачуються згідно із затвердженими графіками. Своєчасне фінансування вдалося забезпечити за рахунок отриманих кредитів єдиного казначейського рахунку – 60,8 млн. грн. Це на 46 млн., або у 4 рази більше, ніж за 7 місяців минулого року.

Облдержадміністрація спільно з міністерством фінансів вирішила питання про дострокове перерахування із держбюджету 7,1 млн. грн. восьми найбільш проблемним сільським територіям. Область отримала всі субвенції з держбюджету. Більше того, у липні, крім планових сум, надійшло 50%, або 2 млн. грн. асигнувань серпня на виплату допомоги сім”ям з дітьми.

В цілому в області, підкреслила О.Оляніна, з фінансуванням досить стабільна ситуація. Але це аж ніяк не означає, що можна плисти за течією. Тому облдержадміністрація, фінансові органи на місцях ведуть активну роботу з якнайповнішого використання наявних резервів.

Олександра Оляніна зупинилась на основних моментах бюджетного процесу з формування проекту бюджету 2005 року у розрізі прийнятої Урядом бюджетної резолюції. Так, облдержадміністрація разом з Мінфіном та іншими міністерствами відпрацьовує ряд пропозицій, спрямованих на удосконалення Бюджетного кодексу. Зокрема, механізм стимулювання регіонів, які працюють прибутково. Пропонують запоріжці і внести зміни до розрахунків за формульним підходом фінансування таких галузей, як освіта, охорона здоров”я. Враховуючи складну екологічну ситуацію у нашому регіоні, пропонується запровадити коефіцієнт з екології. Викликає багато нарікань і внутрірайонний механізм розподілу коштів.

Ці та інші пропозиції, зазначила доповідач, нині розглядаються у Мінфіні та ряді інших міністерств.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області