Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З резервного фонду Кабінету Міністрів України надійшло ще 10 млн. грн. на ліквідацію наслідків надзвичайної події під Новобогданівкою у Мелітопольському районі

4 серпня 2004 - 08:30

Тема постраждалих населених пунктів внаслідок вибухів на військових складах у Мелітопольському районі дещо відійшла на другий план в інформаційних повідомленнях, але залишається під першочерговим контролем облдержадміністрації та її голови Володимира Березовського. Увесь час після надзвичайної події провадилася (і далі триває) активна робота з виконання доручень Президента України та Прем’єр-Міністра. Черговий результат конструктивної взаємодії центральної та обласної  влади – з резервного фонду Кабінету Міністрів України надійшло ще 10 млн. грн. на ліквідацію наслідків надзвичайної події.

Кошти розписані до копієчки, як і на що мають бути витрачені. Найбільші обсяги фінансування будуть спрямовані на будівництво об’єктів газифікації – понад 3,5 млн. грн. Це дозволить перевести на газове опалення котельню Новобогданівки і забезпечити теплом сільську школу і лікарню, а також підвести газ до сіл Терпіння і Троїцьке до початку опалювального сезону. Наступна за розміром сума призначена на капітальний ремонт шкіл – це 2 млн. 65 тис. грн. Понад 1,4 млн. грн. передбачено на водовідведення, що дозволить вирішити багаторічну проблему підтоплення Новобогданівки. Решта коштів буде витрачена на ремонти житлових будинків, як індивідуальних так і багатоповерхових, - у сумі 786,8 тис. грн., на спорудження мережі водопостачання – 582,8 тис. грн., на ремонти: лікарень – 426,3 тис.грн., будинків культури – 575,9 тис. грн., адміністративних будівель – 198,7 тис. грн.

Неважко помітити, що значна частина фінансування спрямована на вирішення загальних соціальних проблем. Розподіл коштів намагалися збалансувати таким чином, щоб мешканці всіх постраждалих сіл одержали  певну моральну компенсацію за пережите.

На освоєнні перелічених об’єктів будуть задіяні генпідрядні організації: Інвестиційна будівельна компанія, „Тавріябуд”, „Архбуд”, „Транспромліс”, „Агробудгаз” та численні підрядники. За словами начальника управління капітального будівництва ОДА Василя Швеця, така спеціалізація сприятиме якості робіт, прозорості та надійності контролю за використанням коштів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку