Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Балка Маркусова – об’єкт спільної відповідальності зацікавлених сторін

29 квітня 2011 - 12:58

Питання екологічного стану балки Маркусової, що розташована у Запоріжжі, розглянули учасники наради, яку провів перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.

Балка Маркусова знаходиться пiд так званою «чорною» горою, де запорізькі металургійні підприємства вивантажують відпрацьовані відвали. З 1954 року балка знаходиться на балансі ВАТ «Запоріжкокс». За рахунок цього підприємства уздовж балки були прокладені водовідвідні труби для стічних вод та колектор. З часом  водовідвід почали використовувати промислові підприємства, що знаходяться поряд – ВАТ «Запоріжсталь» та ВАТ «Запорізький сталепрокатний завод».

При цьому роботи по утриманню водовідводу у належному стані проводило ВАТ «Запоріжкокс», яке взагалі не використовує ані колектор, ані трубу. Враховуючи це, керівництво заводу звернулося до очільника регіону з проханням розібратися з ситуацією та визначитись з відповідальними суб’єктами за подальше утримання водопропускних споруд.

- Щоб не допустити погіршення технічного стану труби та забруднення Дніпра стічними водами, маємо зайти спільне рішення, яке б задовольнило всіх учасників процесу, - звернувся до присутніх перший заступник голови ОДА О. Литвин.

Представники ВАТ «Запоріжсталь» та ВАТ «Запорізький сталепрокатний завод» категорично відмовились брати на баланс ці об’єкти, оскільки, на їх переконання, затрати на утримання їх не виправдовують себе.

У цій складній ситуації виконуючий обов’язки очільника регіону поставив завдання виконавчому комітету Запорізької міської влади - провести розрахунки по утриманню колектора, його ремонту та передачі на баланс міста. Промисловим підприємствам для подальшого використання цих об’єктив – бути готовими платить конкретні суми.

Представники ВАТ «Запоріжсталь» та ВАТ «Запорізький сталепрокатний завод» погодились розглянути можливість спільного утримання водопропускних споруд. ВАТ «Запоріжкокс» має прийняти пайову участь при передачі цих об’єктів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави