Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В прес-центрі облдержадміністрації на брифінгу для журналістів керуючий Запорізьким обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Володимир Прокоф’єв розповів про виконання державних програм соціального захисту інвалідів

10 серпня 2004 - 15:00

Керуючий Запорізьким обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Володимир Прокоф’єв „В регіоні-повідомив В. Прокоф’єв, - проживає 92400 інвалідів. Працевлаштувати їх – головне завдання Фонду.” 4 тисячі підприємств сьогодні надають робочі місця інвалідам. Найбільше їх на „Запоріжсталі”, „Мотор-Січі”, алюмінієвому комбінаті, вогнетривному заводі. На жаль, є і протилежні приклади, коли керівники підприємств відмовляють інвалідам в роботі. Тоді працівники Фонду шукають захисту прав інвалідів в суді. За рік господарськими судами розглянуто 350 позовів.

Професійною підготовкою інвалідів опікується чотири центри. В минулому році для повноцінного навчання закуплено нового обладнання на 1,5 млн. грн.. Динаміка працевлаштування людей з фізичними вадами найкраща в Україні З держбюджету на ці цілі виділено 13,5 млн. грн.. „Якщо людина працездатна, вона повинна мати роботу. Така політика Уряду Віктора Януковича” - підкреслив В. Прокоф’єв.

У цьому році обласним відділенням Фонду, як експериментальну партію, на 331 тис. грн. закуплено в Польщі найновішого обладнання для тих, хто прикутий до ліжка - динамічних параподіїв. З їх допомогою людина зможе не просто встати з ліжка, а й рухатися. 15 таких апаратів вже отримали центри реабілітації інвалідів у Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі і Енергодарі. ”Якщо вони приживуться серед хворих, то область знайде кошти закупити їх ще” – сказав В. Прокоф’єв Динамічні параподії в країні ще не використовувались.

„В області немає проблем з інвалідними візками, слуховими апаратами” - зазначив Володимир Прокоф’єв.

Турбота про інвалідів - не акція одного дня, а повсякчасна, кропітка робота від самого народження дитини з фізичними вадами. В області - 20 центрів з реабілітації інвалідів-підлітків. Діє обласна програма забезпечення шкіл-інтернатів, де навчаються інваліди, необхідним обладнанням.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей