Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання освіти - виховання особистості

10 травня 2011 - 09:50

Завдання освіти - виховання особистості

Понад 60 експертів з усіх регіонів України, а також із Росії, Білорусі і Молдови зібрались у Запоріжжі на міжнародний форум «Особистість в освітньому просторі», де розглянуто один із головних пріоритетів сучасного виховного процесу – виховання без насилля.

 Захід, організований Запорізькою обласною академією післядипломної педагогічної освіти за підтримки управління освіти і науки облдержадміністрації та обласної ради, здобув високе визнання і належну оцінку Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, Петровської академії наук і мистецтв (Санкт-Петербург), Університету менеджменту та освіти НАПН Україні. На форумі обговорювалися актуальні проблеми освіти і виховання дітей, починаючи від якості освіти як складової розвитку особистості, її європейської моделі, до інновацій в оцінюванні досягнень учнів з предмету «Фізична культура » і феномена безпритульності.

 У рамках форуму чільне місце було відведено темі «Виховання без насилля». Під час засідання за круглим столом фахівці зійшлися на думці про необхідність об'єднання зусиль різних державних і громадських організацій при здійсненні цивільного контролю у справі захисту інтересів дітей.

Також учасники форуму відмітили надзвичайну важливість широкого інформування громадськості про всі види насилля над дітьми, як фізичного, так і морального, щоб гласністю викорінити це ганебне явище.

- Проблеми освіти і виховання, до вирішення яких долучилися учасники форуму, потребують належної уваги всього суспільства, - коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – І обласна виконавча влада не залишається осторонь цього процесу. Своє головне завдання ми вбачаємо, насамперед, в організації належних умов навчання, опанування знань для дітей і молоді. Рівний доступ до високоякісної дошкільної та шкільної освіти сьогодні забезпечений як жителям міст, так і сільської місцевості на всій території області. Разом з тим, на черзі денній залишається завдання з подолання дитячої бездоглядності, профілактики насилля, вирішення ряду інших нагальних проблем у цій царині. Відтак, тільки спільними зусиллями – влади і громади - ми здобудемо потрібний результат: виховаємо наших дітей особистостями, якими пишатиметься держава.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович