Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Малобілозерський ярмарок квітне талантами «Дивосвіту»

10 травня 2011 - 11:09

Малобілозерський ярмарок квітне талантами «Дивосвіту»

На традиційний культурно-мистецький захід «Малобілозерський ярмарок», ініційований і організований творчим колективом естетичної гімназії-інтернату «Дивосвіт» у Малій Білозерці Василівського району, з’їхалося чи не пів-області. У числі гостей та учасників як пересічні громадяни - жителі різних районів нашого регіону, так і представники місцевої, районної, обласної влади.

Барвисте українське народне вбрання, гумор, ярмаркові традиційні національні дійства, атракціони - таким було свято народного мистецтва, що тривало впродовж цілого дня. Бажаючі також могли тут же освоїти гончарську справу – самотужки, втім, під наглядом майстра, виліпити горщика або й макітру.

- На ярмарку представлені творчі доробки народних майстрів: живопис – сільські пейзажі, вироби бісероплетіння, з соломки, національні вишиванки, - розповідає директор гімназії «Дивосвіт» Яніна Овсієнко. - Головним же на Малобілозерському ярмарку є крам з майстерні художньої кераміки нашої гімназії - вироби декоративно-ужиткового мистецтва, створені руками наших талановитих вихованців: куманці, вази, тарелі, горщики, глечики, макітерки і просто українські сувеніри, оздоблені національним орнаментом, що поєднують у собі елементи класичних та сучасних керамічних технологій, а також засвідчують появу нового різновиду керамічного мистецтва – Білозерської кераміки.

 Вивчення і пропаганда національної та світової культурної спадщини перетворили гімназію «Дивосвіт» на важливий соціокультурний центр. У навчальному закладі розроблено цільову Програму соціальних дій, яка надає можливість духовно-практичного освоєння світу кожній дитині. Нагадаємо, що на ІІ Міжнародній виставці «Сучасні навчальні заклади», яка нещодавно пройшла в Києві, естетична гімназія-інтернат «Дивосвіт» презентувала свій унікальний досвід нестандартних підходів до вирішення важливих педагогічних проблем, пов’язаних з освітою сучасної учнівської молоді, який здобув високе визнання фахівців і відмічений золотою медаллю.

- Гімназія «Дивосвіт» - унікальний навчальний заклад не тільки на теренах області, але й всієї України, - дав високу оцінку педагогічному колективу гімназії заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Тут для вихованців створюють всі умови для якомога повнішого розкриття їх творчих дарувань, гончарство їм викладають провідні народні майстри. Тож керамічні вироби учнів «Дивосвіту» здобувають високі оцінки експертів як справжні витвори мистецтва. Досвід гімназії наочно підтверджує, що роботі з обдарованими дітьми у нашій області приділяється особлива увага. Голова облдержадміністрації Борис Петров, будучи сам творчою особистістю (як відомо, він є почесним членом Національної спілки фотохудожників України), взяв цю сферу під свій особистий патронат. Тож регіональна влада і надалі надаватиме «Дивосвіту» дієву підтримку в реалізації творчих ініціатив.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна