Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада і профспілкові лідери спільно шукають шляхи вирішення соціальних проблем

12 травня 2011 - 09:58

Регіональна влада і  профспілкові лідери спільно шукають шляхи вирішення соціальних  проблем

Низку проблемних питань щодо законодавчого забезпечення  вирішення нагальних соціально-економічних проблем працівників бюджетної сфери обговорили учасники зустрічі в облдержадміністрації, яку за дорученням голови ОДА Бориса Петрова провів з профспілковими лідерами бюджетних галузей його заступник Микола Ярмощук. Делегацію профспілок очолив голова обкому профспілок Віктор Сластьон.

Керівники профспілок працівників культури, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери та держслужбовців поінформували  про стан справ щодо соціального забезпечення працівників. Вони повідомили, що  на територіях області  соціальні зобов’язання здебільшого  виконуються у повному обсязі, тож жодних претензій до регіональної влади у профспілок немає. Разом з тим,  низка проблем,  про які  працівники бюджетних галузей наголошували на  акції протесту місяць тому і які  потребують законодавчого вирішення на державному рівні, залишаються  актуальними.

- З усіх питань ми досягли порозуміння із профспілками, - констатував  Микола Ярмощук. - Ми поділяємо  позицію щодо необхідності покращення матеріального становища і соціального  забезпечення працівників бюджетної сфери. Голова облдержадміністрації Борис Петров  жорстко ставить завдання, щоб органи влади в регіоні виконували свої зобов’язання у цій царині в повному обсязі. Тож у нашій області не буде примусових відпусток за власний рахунок, всі законодавчо обґрунтовані виплати здійснюватимуться у повному обсязі, людей не змушуватимуть працювати неповний робочий день чи тиждень, або на неповну ставку. Ми ретельно контролюватимемо ситуацію. Всі керівники територій отримали відповідні доручення. Крім того, ми підбили  попередні  підсумки виконання обласного бюджету і  можемо з упевненістю говорити про його перевиконання за результатами першого півріччя  щонайменше на 5%. Це гарантує працівникам бюджетної сфери, зокрема, освітянам, своєчасну і в повному обсязі виплату відпускних.

Разом з тим, посадовець відмітив, що на часі залишається вирішення низки законодавчих питань, зокрема, щодо  підвищення тарифної ставки першого розряду до рівня  прожиткового мінімуму. Для його вирішення необхідно внести корективи до Бюджетного кодексу України. З цього та ряду інших  питань учасники зустрічі домовилися  співпрацювати над підготовкою відповідних законопроектів з тим, щоб якнайшвидше надати   спільні пропозиції Президенту, Кабінету Міністрів і   Верховній Раді.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»