Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласну програму розвитку промислового комплексу розроблять спільно – влада і промисловці

12 травня 2011 - 13:33

В облдержадміністрації відбулося засідання підгрупи «Розвиток інфраструктурних та перспективних секторів економіки, екології», яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук. На порядок денний винесено питання розробки середньострокової програми розвитку промислового комплексу Запорізької області. Тож до участі у заході запросили представників металургійних підприємств, машинобудування, легкої та хімічної промисловості.

- Обласна державна адміністрація виходить з ініціативою створити програму розвитку промислового комплексу регіону. Однак для того, щоб вона не стала сухим набором нікому непотрібних заходів, до цієї роботи мають долучитись ті, на кого вона розрахована, тобто самі промислові підприємства, - зазначив, розпочинаючи нараду, заступник голови ОДА Петро Гончарук.

За словами посадовця, практично кожне велике підприємство має свою власну програму розвитку, однак спільної комплексної програми, яка б визначала основний вектор, поки що не існує.

Фахівці головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА вже мають певні напрацювання у цьому напрямку, з якими присутніх ознайомив начальник управління Євген Семечаєвський. Зокрема, основною метою створення програми визначено активізацію інноваційно-інвестиційної діяльності промисловості, забезпечення ринку конкурентоспроможними товарами, прискорення інтеграції промислового комплексу у світове виробництво. Передбачається, що у програмі буде окремо прописаний напрямок розвитку таких стратегічних галузей як машинобудування, металургія, легка промисловість, виробництво коксу та продуктів нафтопереробки.

- Прошу звернути увагу,  ті напрацювання, які ми сьогодні  представили, не є догмою. Це основа, яка буде коригуватись та доповнюватись вашими пропозиціями, - підкреслив Є. Семечаєвський.

Представники промислових підприємств підтримали ініціативу обласної влади. Зокрема, вони вважають, що розробка обласної програми дозволить узагальнити проблеми галузей, систематизувати законодавчі ініціативи, які надавали ті чи інші запорізькі підприємства, а також допоможе налагодити  конструктивний та оперативний діалог з центральними органами влади.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»