Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій медичній академії післядипломної освіти - 85 років

13 травня 2011 - 14:33

Запорізькій медичній академії післядипломної освіти - 85 років

У святковий вечір з нагоди ювілею Запорізької медичної академії післядипломної освіти у ПК Металургів було велелюдно – тут зібрався увесь цвіт запорізької медицини. Адже саме у ЗМАПО запорізькі медики шліфують власну фахову майстерність, набувають додаткових спеціалізацій, підвищують кваліфікацію. Тож, вважаючи цей навчально-медичний заклад своєю альма матер, провідні фахівці медичної галузі області прийшли на ювілей віддати їй належну шану.

Довгі роки академія успішно працює під керівництвом незмінного ректора — члена-кореспондента Національної академії наук України, професора Олександра Ніконенка. На теперішній час академія є одним із провідних вищих медичних закладів післядипломної освіти в Україні, в якому працює 156 науково-педагогічних працівників, серед яких 2 – заслужені діячі науки і техніки України, 5 заслужених лікарів України, 49 докторів наук, 35 професорів, 34 доценти, 109 кандидатів медичних наук. На 26 кафедрах трьох факультетів академії, у відповідності до сучасних вимог безперервної багатоступеневої підготовки медичних кадрів, впроваджені всі види післядипломної підготовки лікарів з 45 медичних спеціальностей. Щорічно в академії проходять післядипломну підготовку близько 7000 лікарів, навчаються в інтернатурі понад 300 лікарів-інтернів, понад 100 лікарів щорічно навчається в аспірантурі, магістратурі та клінічній ординатурі, із них на договірних зобов'язаннях навчається 40-50 клінічних ординаторів, переважна більшість яких – з далекого зарубіжжя. Згідно державної рейтингової оцінки з кадрової політики МОЗ України академія посідає 2-3 місця серед вищих навчальних медичних закладів освіти. Кафедри академії використовують сучасне обладнання, новітні технології і форми навчання, що дає змогу проводити післядипломну підготовку фахівців на високому професійному рівні. З 2002 року проводяться цикли тематичного удосконалення з трансплантології. Клінічні кафедри академії розташовані на базах кращих лікувально-профілактичних установ м. Запоріжжя. Щороку викладачі кафедр проводять більше 100 тисяч консультацій, понад 8 тисяч хірургічних операцій. Клінічна база академії складає більше чотирьох тисяч ліжок. Розширюються зв`язки академії з закордонними медичними навчальними закладами - з Австрії, Америки, Росії, Молдови, з якими проводяться спільні наукові дослідження з різних нагальних проблем охорони здоров’я.

Від імені голови облдержадміністрації Бориса Петрова привітав славетний колектив із визначним ювілеєм його заступник Микола Ярмощук, відмітивши високе покликання працівників академії поширювати нові знання у галузі медицини і використовувати набутий досвід для подальшого вдосконалення процесу лікування людей.

- Головне завдання діяльності академії - підготовка спеціалістів високої кваліфікації для установ практичної охорони здоров'я, спеціалізованих клінік та відділень, науково-дослідних та навчальних інститутів, органів управління охороною здоров'я, а також виконання лікувально-консультативної роботи, науково-дослідних та дисертаційних робіт, підготовка науково-викладацьких кадрів в магістратурі та аспірантурі, - зазначив посадовець. – Від імені голови облдержадміністрації Бориса Федоровича Петрова дозвольте висловити вам щиру подяку за ваш невтомний труд і побажати творчого натхнення, здоров’я і удачі.

У подарунок до ювілею від обласної влади медики-педагоги отримали мультимедійний проектор.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області