Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожен будинок у Кушугумі має бути підключений до технічного водоводу

13 травня 2011 - 16:15

Питання водозабезпечення селищ Балабино, Кушугум та Малакатеринівка Запорізького району розглянули учасники наради, яку провела заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова.

З початку травня жителі населених пунктів Балабино, Кушугум та Малакатеринівка почали отримувати воду за графіком. Як зазначила заступник голови ОДА Лариса Мефьодова, ця проблема з водопостачанням виникає щороку, однак досі системного рішення так і не прийнято.

Причина – у цих селищах відсутній системний технічний водовід, тож влітку люди починають поливати городи питною водою. За інформацією голови Запорізької райдержадміністрації Сергія Бойченка у літній період у цих трьох селищах споживання води збільшується у понад  три рази. Пропускна ж можливість водопровідних труб залишається незмінною. Як наслідок – регулярно воду мають тільки частина будинків проблемних селищ.

Для розв’язання  проблеми торік за рахунок обласного бюджету була розроблена проектна документація нової насосної станції на магістральному водоводі від м. Запоріжжя до смт Кушугум та Малокатеринівка. Однак, на переконання представників селищних рад, будівництво насосної станції суттєво ситуацію не змінить. Оскільки, поки у селах не з’явиться технічна вода, люди поливатимуть город питною. Особливо гостро це питання стоїть у Кушугумі, де тільки дві третини населення мають можливість користуватись технічною водою.

Зважаючи на викладені факти, заступник голови ОДА Л. Мефьодова доручила керівництву Кушугумської сільради звернутись до регіонального інституту «Запоріжводгосп» за розробкою технічно-економічного обґрунтування щодо підведення технічної води до всіх будинків селища.

- Ми маємо знати, що конкретно треба зробити для того, аби кожна оселя була підключена до водоводу з технічною водою, та скільки необхідно на це виділити коштів. Спираючись на цю інформацію, ми зможемо визначитися, як бути далі, - зазначила посадовець.

Також на переконання Л. Мефьодової існує необхідність посилити заходи з контролю за використанням питної води жителями селищ.

У ході наради також  розглянуто питання водопостачання Кушугумської гімназії «Інтелект». Наразі у школу воду подають щодня з п’ятої до п’ятнадцятої години. Однак, коли посилиться спека, можуть виникнути перебої. Тож представник обласної виконавчої влади доручила керівництву Кушугумської селищної ради, директору школи та представникам водоканалу підготувати пропозиції щодо сталого водопостачання гімназії.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області