Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Ніч у музеї» вабить «Легендами у сутінках»

16 травня 2011 - 16:33

Дух музею історії запорозького козацтва – 300-річний козак-характерник прокидається щоночі, щоб розповідати туристам захоплюючі легенди Хортиці. Нічну екскурсію «Легенди у сутінках», створену спільними зусиллями музейних працівників та акторів театру-лабораторії «ВІ» напередодні Всесвітнього дня музеїв презентували широкій громадськості. З огляду на підготовку до туристичного сезону та «Євро-2012» такий неординарний підхід до подання традиційної екскурсії викличе чималий інтерес як вітчизняних туристів, так і закордонних гостей.

- Нічна екскурсія із використанням театральних, наукових і літературних технологій - це новий для нашого закладу формат, - коментує завідуючий музеєм історії запорозького козацтва національного заповідника «Хортиця» Олександр Мирущенко. - Головний її лейтмотив – містифікація. Туристи знайомляться з історичними фактами у незвичному ракурсі: сюжетна лінія та гра професійних акторів перетворюють звичайне відвідування історико-культурного закладу на театралізоване костюмоване дійство, яке захоплює екскурсантів і перетворює їх самих на дійових осіб. Спецефекти та темрява додають йому особливого колориту, тримаючи всіх у постійній напрузі до останньої хвилини.

Оригінальність задуму і його належну реалізацію високо оцінив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.

- Здійснивши такий неординарний захід, наш музей засвідчив свою приналежність до загальноєвропейської музейної спільноти, адже традиція відмічати День музеїв відповідною ніччю була започаткована ще у 1997 в Берліні. А сьогодні її учасниками стали тисячі всесвітньо відомих музейних закладів і установ, - констатував посадовець. – Прагнучи привернути широку увагу громадськості до культурно-історичної спадщини Запорізького краю, обласна влада, особисто її глава Борис Петров спонукає діячів музейної справи поширювати цей оригінальний досвід. Переконаний, що «Легенди у сутінках» стануть новою окрасою дивовижної Хортиці.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців