Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З нагоди Дня підприємця відбулося засідання координаційної ради при голові облдержадміністрації з питань розвитку підприємництва

2 вересня 2004 - 12:55

Голова облдержадміністрації Володимир Березовський вручив Почесні грамоти кращим підприємцям області. Відзначені були і сумлінні платники податків.

„Підтримка і розвиток сфери малого і середнього бізнесу є одним із пріоритетних напрямків роботи обласної виконавчої влади.” - зазначив Володимир Березовський.

Згідно з комплексною програмою розвитку підприємництва на початок 2004 року в області функціонувало 10,7 тисяч малих підприємств. Лише за минулий рік ними вироблено продукції і надано послуг на суму майже 1252 млн. грн. Це 5,2% загального обсягу виробництва по області. В 2003 році в сфері малого підприємництва створено майже 19 тисяч робочих місць.

Більш ефективному виконанню програми сприяло виділення коштів на фінансування передбачених програмою заходів за рахунок обласного і місцевих бюджетів, коштів Регіонального фонду підтримки підприємництва.

До 2002 року із місцевих бюджетів коштів на підтримку малого бізнесу взагалі не виділялось. В 2002 році територіальні програми профінансували лише два райони в обсязі 64 тис. грн.. А в 2004 році вже 17 районів в свої бюджети заклали на розвиток підприємництва 361,3 тис. грн..

Нині з Регіональним фондом підтримки підприємництва активно співробітничають Приазовська, Приморська, Михайлівська, Веселівська райдержадміністрації.

Активно підтримує малий бізнес, нехай і мікро кредитами, місцевий фонд „Надія України”.

Але, на жаль, є ще і не вирішені проблеми, такі, як збереження і удосконалення механізмів спрощеного оподаткування, обліку і звітності суб’єктів господарювання та інші.

Серед 27 регіонів України в рейтингу серед підприємств малого і середнього бізнесу Запорізька область з 9 місця у 2001 році перейшла у 2002 на 11 місце. Це обумовлено невисокими показниками розвитку інфраструктури підтримки малого підприємництва, а саме слабким розвитком мережі навчально-ділових центрів, бізнес-центрів і бізнес-інкубаторів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області