Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін на брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації розповів про цінову ситуацію в області на хліб

7 вересня 2004 - 16:04

Нагадаємо, що в минулому році була складна ситуація на ринку зерна, тому з 9 грудня в області згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації почали діяти тимчасово граничні ціни на деякі сорти хліба.

В серпні 2004 року сформовані нові запаси зерна, які повністю задовольняють потреби області. Врожай почав надходити на товарний ринок. Але підвищилися ціни на газ, електроенергію, виросла заробітна плата робітників переробної галузі. Враховуючи все це, підраховано, що ціни на хліб можуть знизитися на 10 %.

„Обласна виконавча влада провела переговори з виробниками хліба і останні погодилися зі зниженням ціни,” - сказав О. Сін. Кабінет Міністрів був категорично проти адміністративного втручання в політику регулювання цін. І життя довело вірність такої позиції.

У вересні ціни на хліб в області знизилися в середньому на 10 %. В Бердянську хліб з борошна вищого сорту став дешевшим на 13 %, У Василівці – на 15 %, У Запоріжжі – на 14 %, У Мелітополі хліб різних сортів в середньому здешевів від 4 % до 12 %.

„Даний процес буде продовжуватись, резерви зниження цін ще не вичерпані. На 6 вересня ціни знизилися в середньому на 5 копійок, - зазначив О. Сін. – Думаю, що Прем’єр - Міністр України виробив правильну політику. Розроблено кілька програм, спрямованих на підтримку сільгоспвиробника. Від їх впровадження ми бачимо позитивний результат. З одного боку знижуються ціни на хліб для населення, а з іншого – підтримуються ціни на зерно у виробника.”

На сьогодні в області вже сформовані запаси зерна в розмірі 74 тисячі тонн.  

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області