Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький «Металург» вдарив гопака на сцені національної опери

26 травня 2011 - 08:27

Палац культури Металургів ВАТ "Запоріжсталь"

Найвище фахове визнання на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені П.П.Вірського здобув народний ансамбль танцю «Металург» Палацу культури Металургів ВАТ «Запоріжсталь» - Диплом з відзнакою фестивалю за творчі здобутки, високий виконавський рівень та професіоналізм і «Відзнаку Міністерства культури України». Цей прославлений колектив також був удостоєний честі виступати у гала-концерті переможців конкурсу на сцені Київського національного театру опери і балету.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії, ініційований Національною хореографічною спілкою України, - це державний мистецький проект, яких проводиться за підтримки Міністерства культури України один раз на три роки.

У фестивалі за 2009-2011 роки взяли участь понад 600 творчих хореографічних колективів з усіх регіонів України. Тож запорізьким танцюристам непросто було вибороти право виступати на сцені національної опери. Тим вагоміша перемога, вважають учасники колективу.

У столиці на цьому конкурсі наш край також представляв зразковий дитячий ансамбль танцю «Сузір’я» Запорізької дитячої школи мистецтв №2.

- Любов запоріжців до рідної землі, до національних традицій, народного мистецтва – це невичерпне джерело, що плекає національну свідомість, єднає людей, укріплює народний дух. Відродження і розвиток народної творчості, зокрема, хореографічного мистецтва сприяє піднесенню національної культури, - дав високу оцінку здобуткам митців заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – А високі досягнення наших колективів на всеукраїнських конкурсах підтверджують, що робота з підтримки творчих колективів, мистецьких заходів у регіоні ведеться на належному фаховому рівні.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів