Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники провінції Ляонін пропонують підписати угоду про співробітництво

26 травня 2011 - 11:10

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів зустріч з делегацією провінції Ляонін Китайської Народної Республіки, яка сьогодні прибула до Запоріжжя. Делегацію очолює заступник начальника Комітету з розвитку та економічних реформ провінції Ляонін КНР Ху Цзаньян, до її складу увійшли науковці, представники промислових підприємств.

Від імені голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова Петро Гончарук привітав китайських гостей. Посадовець виступив з короткою презентацією можливостей регіону. Членів делегації вразила інформація, яку навів П.Гончарук, щоб наочно охарактеризувати можливості регіону.

- Маєте знати: кожен другий український автомобіль, кожен четвертий кВт електроенергії та кожна п’ята тонна сталі вироблена саме на території Запорізької області, - відзначив заступник голови ОДА.

Окремо учасники зустрічі зупинилися на можливостях співробітництва між підприємствами провінції Ляонін та Запорізької області.

Найбільш пріоритетні напрямки – інвестиції у промисловість, проекти з переробки твердих побутових відходів, реконструкції аеропортів, а також у сільське господарство та харчову промисловість.

Заступник начальника Комітету з розвитку та економічних реформ провінції Ляонін КНР Ху Цзаньян запропонував закріпити обговорене, підписавши угоду про співробітництво.

- Ми не приховуємо, що зацікавлені у співробітництві з вами. Якщо є аналогічне  бажання з вашого боку, пропонуємо створити робочу групу, яка напрацює проект угоди, - зазначив П. Гончарук.

На переконання посадовця угода має включити такі розділи як співробітництво у сфері науки, металургії та інвестуванні.

Завершуючи зустріч, представник обласної виконавчої влади запросив до Запоріжжя бізнес-місію провінції Ляонін.

- Таким чином ми зможемо предметно обговорити напрямки співробітництва. Сподіваюсь, наше сьогоднішнє знайомство перетвориться на тривале взаємовигідне співробітництво, - резюмував Петро Гончарук.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів