Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області холери немає

1 червня 2011 - 12:51

У Запорізькій області холери немає

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук і головний санітарний лікар області Анатолій Севальнєв під час брифінгу поінформували громадськість, що попри виявлення чотирьох випадків захворювання на холеру у Маріуполі Донецької області, яка межує із Запорізькою, у нашій області епідситуація спокійна і контрольована.

За словами Анатолія Севальнєва, фахівці санепідслужби ретельно слідкують за станом навколишнього середовища, і, у тому числі, в рамках кількох міжнародних моніторингів контролюють у 100 пунктах області наявність холерних та холероподібних вібріонів.

Наразі, з огляду на надзвичайну ситуацію, що виникла у Маріуполі, в нашій області кількість таких контрольних пунктів збільшено на 24. Переважна їх більшість встановлена у Бердянську, який гідрологічно поєднаний з небезпечним регіоном. Жодного випадку бактеріологічного забруднення чи наявності холерних або холероподібних вібріонів на поточний момент на території нашої області не виявлено. Разом з тим, у регіоні створено штаб протидії поширенню холери. Жителям і гостям Бердянська запропоновано протягом двох тижнів (подвійний інкубаційний період розвитку холери) утриматися від морських купань в районі міського пляжу, що розташований у Бердянській затоці. На інших територіях Азовського узбережжя масовий відпочинок і купання дозволені.

Також фахівці СЕС рекомендують населенню утриматися від вживання в їжу в’яленої риби домашнього приготування.

- Причин для паніки немає, - підбив риску заступник очільника регіону Микола Ярмощук. – На території нашої області холери немає. Оздоровчий сезон розпочинаємо вчасно і без ускладнень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»