Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запорізькому автомобілебудівному заводі відбулося виїзне засідання галузевої колегії з питань промислової політики в машинобудівному комплексі Мінпромполітики України

16 вересня 2004 - 15:04

Заступник міністра Олександр Кравцов, який вів засідання, поінформував про підсумки роботи автомобілебудівної галузі за 8 місяців 2004 року. За цей період, повідомив доповідач, підприємствами галузі виготовлено товарної продукції на 4,9 млрд. гривень. Темп зростання до відповідного періоду минулого року склав 181,7%. Реалізовано продукції на 4,5 млрд. грн. За 8 місяців поточного року виготовлено в Україні 106,7 тис. легкових та 1385 вантажних автомобілів, 1389 автобусів, 58,5 тис. велосипедів та іншої продукції.

Серед позитивних прикладів економічного зростання в галузі, відзначив заступник міністра, найкращих успіхів досягли підприємства, які змогли пристосувались до умов ринку, розширивши номенклатуру продукції. Це насамперед „АвтоКрАЗ” та ЗАТ „Запорізький автомобілебудівний завод” (голова спостережної ради Таріель Васадзе, голова правління Олег Папашев). За 8 місяців цього року на „ЗАЗі” виготовлено 77402 легкових автомобілі, що значно більше, ніж у минулому році.

Детальніше про роботу за звітний період на ЗАТ „ЗАЗ” розповів сам Олег Папашев. Десятки присутніх директорів суміжних підприємств з цікавістю слухали про шляхи досягнення успіхів, постановочні питання для подальшого розвитку провідної галузі країни. О.Папашев особливо підкреслив, що позитивні зміни стали можливими завдяки активній підтримці галузі Президентом країни, Урядом, Мінпромполіти. На захист вітчизняного автовиробника лише останнім часом прийнято сім законів. У такому ж ключі повинні всі діяти і далі, щоб автомобільна галузь успішно розвивалась. Сьогодні є всі підстави для виробництва на „ЗАЗі” нинішнього року 110 тисяч легкових автомобілів. А це - тисячі додаткових робочих місць, солідна заробітна плата, сотні мільйонів відрахувань до бюджету.

Ряд стратегічних проблем на ближчу перспективу окреслили у своїх виступах начальник управління Кабінету міністрів України з питань оборонно-промислової політики Валерій Іващенко, голова правління ЗАТ „ЛАЗ” Юрій Сорокін, інші керівники підприємств і дослідних інститутів галузі.

У роботі виїзної колегії взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, який подякував керівників Мінпромполітики за постійну увагу і допомогу у вирішенні проблем автомобільної галузі регіону, висловив своє бачення вирішення проблеми розвитку виробництва вітчизняних автобусів. Для цього, як зазначив О.Сін, необхідно запровадження довгострокових кредитів для придбання автобусів.

Після тривалих обговорень колегія прийняла рішення, спрямоване на подальше збереження динамічного розвитку автомобілебудівної галузі України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць