Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В культурно-діловому центрі „Байда” у Запоріжжі відбулася науково-практична конференція представників органів місцевого самоврядування області „Міцне самоврядування – запорука дієвого народовладдя”

17 вересня 2004 - 15:07

У роботі конференції взяли участь голови районних, селищних і сільських рад, міські голови області, учені, представники Адміністрації Президента України та Кабінету міністрів.

Вів конференцію і виступив з доповіддю „Розвиток регіону – шлях до міцної держави” голова облдержадміністрації Володимир Березовський. Він підкреслив, що „місцеве самоврядування - базовий суспільний інститут, який покликаний на практиці забезпечувати принципи народовладдя,  реалізовувати право громадян на участь у вирішенні всіх важливих питань життя територіальної громади, здійснення управління місцевими справами”.

Місцеве самоврядування вчора, сьогодні і завтра було, є і буде могутньою рушійною силою суспільного розвитку. Зокрема, в нашій області депутатський корпус складає більше 6 тисяч депутатів усіх рівнів. На цей час до системи місцевого самоврядування у нашому регіоні входять обласна рада, 20 районних, 5 рад міст обласного значення, 9 - міст районного значення, 23 селищних і 263 сільських ради.

B. Березовський, відзначивши безперечні зрушення у розвитку місцевого самоврядування на прикладі регіону, водночас виклав і ряд проблем, які залишаються  принципово невирішеними. Так,  зберігаються суттєві проблеми у сфері розмежування об’єктів права державної та комунальної власності;  тупцює на місці адміністративно-територіальна реформа;  негайних перетворень вимагає сфера житлово-комунального господарства;  турбують проблеми реформування земельних відносин;  подальшого вдосконалення потребує система міжбюджетних відносин (повний текст доповіді В.П.Березовського дивіться у розділі „Стенограми” – прим. прес-служби).

Міський голова Запоріжжя Євген Карташов у своєму виступі виклав думки щодо забезпечення розвитку міста шляхом підвищення управлінського потенціалу місцевої влади. Цікавими дослідженнями з проблем місцевого самоврядування поділилися представники Адміністрації Президента та Кабінету міністрів України Олександр Євдоченко і Василь Лісничий, голова постійної комісії з питань бюджету обласної ради Олександр Клепаков, учені провідних вузів країни.

Відбулося активне обговорення проблем під час роботи секцій.

Після підбиття підсумків учасники конференції прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України з пропозицією у кінці жовтня цього року на історичній Хортиці спільно з представниками місцевого самоврядування всієї країни підписати партнерську Угоду з Урядом про взаємодію щодо забезпечення розвитку відповідних територій.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни