Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В прес-центрі облдержадміністрації відбувся брифінг заступника начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Володимира Савели

21 вересня 2004 - 15:34

Володимир Савела поінформував журналістів, що за станом на 15 вересня готовність, зокрема, житла до зими по області становить 90 відсотків. Найкраще підготувалися до осінньо-зимового періоду в Енергодарі, Гуляйполі, Запоріжжі, Бердянську. Найгірше – у Степногірську (готовність житла складає 48%), селищі Мирному (Мелітопольський р-н),  Василівні, Молочанську, Приазов’ї – готовність 76 - 81 %. Великою проблемою залишається готовність дахів, особливо у Запоріжжі – лише 70 %.

Завдяки спільним зусиллям обласних органів влади та активній підтримці Уряду на чолі з В.Ф.Януковичем, підкреслив В.Савела, як ніколи раніше нинішнього року зроблено справжній прорив у вирішенні проблем водопостачання населених пунктів області. Насамперед завдяки коштам держбюджету запущено давноочікуваний водовід до Бердянська протяжністю 175 км і діаметром 1200 мм. Нормальну питну воду отримали і мешканці смт. Куйбишеве, де зроблено дві нові свердловини і прокладено новий водовід. Для цього з держбюджету виділено 7 млн. гривень.

Доповідач зупинився на підсумках недавньої колегії управління, на якій детально було проаналізовано стан справ і окреслені чіткі завдання. Зокрема, до 1 жовтня повсюдно повинні бути усунені недоліки у підготовці житлово-комунального господарства до зими. Повсюдно в області 15 жовтня повинен розпочатися опалювальний сезон.

Відповідаючи на запитання журналістів, В.Савела зауважив, що найскладнішою проблемою залишається фінансування галузі. На сьогодні 70% підприємств житлово-комунальної сфери збиткові. Щоб вирішити це питання, необхідно запровадити економічно обґрунтовані тарифи та подолати величезну заборгованість за житло і комунальні послуги, активно реформувати галузь. А на сьогодні лише заборгованість населення області за житло складає 300 млн. грн. і нинішнього року вона збільшилася на 12 млн. Уряд дозволив реструктуризувати борги на п’ять років. На жаль, цією можливістю, наприклад, у Запоріжжі скористались лише 2 % власників житла.

На постійному контролі органи виконавчої влади і місцевого самоврядування триматимуть стан розрахунків за енергоносії. Адже від цього насамперед залежатиме настрій жителів області в осінньо-зимовий період. 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць