Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області проходить другий етап операції “Чисте повітря”

21 вересня 2004 - 16:10

На підставі вимог Закону України “Про охорону атмосферного повітря” та Положення про проведення операції “Чисте повітря”, затвердженого Мінекоресурсів України та МВС України, на території області  з 13 по 30 вересня 2004 року проводиться другий етап операції. Як повідомив перший заступник начальника держуправління екології та природних ресурсів у Запорізькій області Г.А Золотарьов, для її проведення організовані рейдові групи з працівників управління та громадських інспекторів охорони навколишнього середовища.

Головне завдання операції “Чисте повітря” – зменшення забруднення атмосферного повітря шкідливими викидами автотранспортних засобів. З цією метою рейдовими групами виконуються перевірки як автотранспортних підприємств та цехів різних міністерств та відомств, так і приватних транспортних засобів на вулицях населених пунктів Запорізької області.

За перші п`ять днів операції у м. Запоріжжі перевірено 12 підприємств, на “токсичність” та “димність” - 164 одиниці автотранспорту. З`ясовано, що в 12 випадках автомобілі експлуатувались з підвищеним вмістом “токсичності” та “димності”.

Аналіз результатів перевірок показує, що на тих підприємствах, де питанню охорони атмосферного повітря надається належна увага з боку керівників, є прилади контролю “токсичності” та “димності”, необхідне діагностичне обладнання, яке ефективно використовується та регулярно здійснюється контроль викидів  від автотранспорту при виїзді на лінію, там відсоток несправних автомобілів зведений до мінімуму.

До таких підприємств відносяться: ВАТ “Запоріжкокс” (голова правління  - Войтенко Б.І. ), ЗАТ “Запоріжкран” (голова правління – Ткаліч М.О.), ВАТ ПБК “Славутич” (голова правління – Перетятько П.В.). Слід зазначити, що на цих підприємствах проведені виміри не виявили жодного випадку експлуатації автомобілів з підвищеною “токсичністю” та “димністю” відпрацьованих газів.

Перевірки показали, що на деяких підприємствах робота по контролю “токсичності” та “димності” у відпрацьованих газах ведеться незадовільно. До них відносяться: ЗАО “Агромаш” (директор - Денисенко В.Б.), “Комунальне підприємство теплових мереж Хортицького району” (директор – Бланк Е.В.). На цих підприємствах відсоток несправних автомобілів складає 80% та 57% відповідно.

На Запорізькому машинобудівному заводі ім. Омельченко В.І. ВАТ “Мотор Січ” (директор – Морозов А.О.) та ЗДП “Кремнійполімер” (директор - Холодков А.Т.) перевірки були зірвані за причинами відсутності приладів контролю “токсичності” та “димності” відпрацьованих газів. На цих підприємствах перевірки будуть виконані пізніше.

Це пояснюється слабкою дисципліною виконавців, відсутністю належного контролю з боку керівників, невиконання вимог Законів України та Державних стандартів.    

Hа підставі проведених перевірок складені акти, автогосподарствам видані приписи для усунення виявлених недоліків, а порушники повітряохоронного законодавства притягнуті до адміністративної відповідальності. Так, за період з 13 по 17 вересня 2004 року притягнуто до адміністративної відповідальності 4 посадові особи на загальну суму 255 гривень.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?