Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося засідання обласної надзвичайної протиепідемічної комісії, яке провела заступник голови облдержадміністрації Лариса Сізінцова

28 вересня 2004 - 14:38

Як відзначила Лариса Сізінцова, в області епідеміологічна ситуація загострилася. Лише кишкових захворювань за 8 місяців 2004 року збільшилось удвічі. Останній випадок стався в Новомиколаївці. Там 15 дітей захворіло, 28 є носіями хвороби. Причина - неякісна питна вода. Джерело інфекції ліквідовано, але проблема з водою залишається.

Показник відхилень від норм проб питної води на сільських водогонах складає 9,7%, а в Якимівському, Вільнянському, Мелітопольському, Приазовському, Токмацькому районах – від 17% до 33%. Частина сільських водогонів немає господаря, понад 10% свердловин перебувають не в робочому стані, а 70% потребують негайного ремонту. Постійне відключення від енергопостачання  водогінних об’єктів призводить до аварійних ситуацій, викликає мікробіологічне забруднення води, як це було в Новомиколаївці.

У своїй доповіді головний санітарний лікар області Анатолій Севальнєв зупинився і на незадовільній організації харчування школярів.15,6% навчальних закладів не мають пунктів харчування.11,8% шкіл не забезпечені проточною гарячою водою.

У поточному році спостерігається черговий циклічний підйом захворюваності на гепатит А. в тих районах, де є проблеми з питною водою. У серпні-вересні на лептоспіроз захворіли 12 осіб, в цей період минулого року був лише один хворий.

В області існує низка проблем з профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій. Серед причин, які їх породжують – низький матеріально-технічний стан лікарень. Начальник управління охорони здоров’я  облдержадміністрації Зінаїда Лашкул наголосила, що майже всі районні лікарні потребують ремонту і далеко не косметичного. Виключенням є хіба що Веселівська районна лікарня, де виконавча влада постійно опікується проблемами ЦРЛ.

З метою попереджень епідускладнень, комісія вирішила органам виконавчої влади та місцевого самоврядування рекомендувати ще раз переглянути стан справ на своїх територіях, дотримання температурного режиму в школах, дитсадках, медичних установах, проводити масову імунізацію проти грипу за рахунок коштів громадян та позабюджетних.

                       

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни