Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Світлицький провів засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення

30 вересня 2004 - 14:58

Члени ради, запрошенні на засідання заступники міських голів та голів райдержадміністрацій першим питанням розглянули стан ліфтового господарства області.

Основними причинами нещасних випадків під час експлуатації ліфтів були, є і залишаються незадовільне їх утримання і незадовільна організація їх безпечної експлуатації власниками.

Зараз житловий фонд області нараховує понад 5 тисяч ліфтів. З них 1310 вже відпрацювали свій експлуатаційний строк – 25 років, а значить вимагають обстеження і модернізації. Обстеження одного ліфту коштує 800 грн. Не всі територіальні громади в своїх бюджетах знаходять на це кошти. Низький рівень експертного обстеження в Запоріжжі, Мелітополі, Енергодарі, а в Оріхові -  взагалі нуль.

Анатолій Світлицький зобов’язав міських голів взяти це питання під особистий контроль і не чекати поки грім гряне.

Викликає занепокоєння і стан протипожежного захисту навчальних закладів. Внаслідок незадовільного фінансування не впроваджуються засоби пожежної автоматики, не ремонтуються дільниці електромереж. Хоча лише у цьому році саме з названих причин в школах було 10 пожеж зі збитком 26,22 тис. грн.

Про те, що буде зроблено з  усунення недоліків, члени ради планують почути вже на наступному засіданні.

Не на рівні здійснюються і заходи щодо попередження нещасних випадків на воді. Лише цього літа загинуло 40 осіб. Робота Якимівської, Василівської, Приморської, Приазовської райдержадміністрацій зі створення аварійно-рятувальних служб  визнана недостатньою.

Але люди гинуть, на жаль, не лише на водних об’єктах. На будівництві в 2004 році трапилося 48 нещасних випадки. 8 з них зі смертельним наслідком. Роботи там ведуться в умовах, небезпечних як для  самих будівельників, так і для місцевих мешканців.. На будівництво багатьох об’єктів дозволу Держнаглядохоронпраці не давав. Управління капітального будівництва облдержадміністрації ніякого впливу на будівельні організації  в питаннях безпеки не мають, бо останні в більшості своїй є приватними структурами.

І все ж, як зазначив насамкінець А. Світлицький, забезпечення безпеки життєдіяльності населення залишається проблемою державного і суспільного значення.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області