Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Плідна співпраця викликає довіру до обласної влади з боку малого та середнього бізнесу

1 липня 2011 - 11:14

Одним з питань, що були розглянуті на черговому засіданні обласного комітету економічних реформ стало питання дерегуляції підприємницької діяльності. У своїй доповіді заступник голови ОДА Петро Гончарук наголосив на тому, що обласна влада докладає багато зусиль для поліпшення бізнес-клімату у регіоні. Постійний діалог та співпраця керівництва області із  представниками бізнесу щодо вдосконалення законодавства, яке регулює підприємницьку діяльність вже дали певні результати: Верховна Рада та Уряд України взяли до уваги 5 з 14 пропозицій запоріжців і внесли відповідні поправки до Законів України та нормативно-правових актів. 9 інших відхилено, але на думку голови облдержадміністрації Бориса Петрова, – не остаточно.

- Наприклад, наша спільна пропозиція щодо введення у законодавство поняття «мікробізнес» поки що не знайшла підтримки – зазначив очільник області. – Проте у владних структурах є досить велика кількість людей, які розуміють доцільність цієї пропозиції. І ми продовжуємо роботу у напрямку ухвали цієї пропозиції, як і деяких інших.

Відповідальне ставлення влади до вирішення проблем бізнесу та відвертий діалог, що відбувається суттєво збільшив довіру підприємців до обласної влади. На цьому наголосила віце-президент Запорізької торгівельно-промислової палати Ірина Лех

- Відверто кажучи я сама дуже скептично відносилась до надання цих пропозицій. – зізналася представник бізнесу. - Адже протягом багатьох років підприємців ніхто не чув і не бажав чути. Але зараз я бачу: обласна влада нас чує і намагається нам допомогти. І ті результати, яких вже досягнуто за півроку співпраці викликають повагу та довіру до команди Бориса Петрова з боку бізнесу.

Ще одним доказом довіри бізнесу до влади стала доповідь комерційного директора мелітопольського ТОВ «Надія-Грандекс» Олега Буряка щодо сприяння розвитку легкої промисловості, яка по суті є пропозицією нової концепції захисту українського виробника.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні