Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З робочим візитом у Запорізькій області побував міністр палива і енергетики України Сергій Тулуб.

5 жовтня 2004 - 09:45

За участю міністра в облдержадміністрації пройшла нарада з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період. У ній взяли участь голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники підприємств паливно-енергетичного комплексу регіону. Вів нараду голова облдержадміністрації Володимир Березовський.

Мету зустрічі Сергій Тулуб окреслив чітко – разом проаналізувати існуючі проблеми і вирішити їх одразу або у ближчій перспективі задля забезпечення нормальної роботи промислових підприємств і житлово-комунального комплексу взимку. За дорученням прем’єр-міністра України Віктора Януковича урядовці мають відвідати всі регіони і на місцях вияснити стан підготовки і допомогти у вирішенні існуючих проблем.

Міністр з приємністю відзначив динамічну і стабільну роботу підприємств ПЕК України. Значною мірою це позитивно впливає на зростання промислового виробництва країни, прискорене економічне зростання. Так, зазначив С.Тулуб, за минулі 9 місяців цього року, за попередніми даними, реальний ВВП України зріс на 14 відсотків, промислове виробництво – більш ніж на 13%.

Присутні в залі з приємністю зустріли повідомлення про те, що рішенням Уряду до кінця року тарифи ні на електроенергію, ні на газ збільшуватися не будуть. Навпаки, введення в дію додаткових блоків на Хмельницькій і Рівненській АЕС дасть змогу здешевити електроенергію і додатково спрямувати її на освітлення населених пунктів, перевести на електроопалення медичні заклади, дитсадки. „Наша країна з енергонедостатньої перетворюється в енергонадлишкову”, - заявив С.Тулуб. А тому є реальна можливість експортувати її до інших країн.

Міністр висловив щиру подяку працівникам ПЕК країни, у тому числі і Запорізького регіону за стабільну і ефективну працю. Відзначив також зрослий рівень проплат за енергоносії населенням, підприємствами та організаціями. А це запорука ефективної підготовки до зими, стабільної роботи енергосистем.

Про готовність до осінньо-зимового періоду в області та окремі проблеми ПЕКу доповіли перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак (з доповіддю можна ознайомитися у розділі „Стенограми”), міський голова Запоріжжя Євген Карташов, керівники акціонерних товариств „Запоріжжяобленерго”, „Запоріжгаз”, „Дніпроенерго”, облкомунжитлоуправління. З пропозиціями до міністра звернулися ряд керівників територій. Наприклад, голова Кам”янсько-Дніпровської райдержадміністрації Олександр Дорошенко попросив С.Тулуба посприяти поверненню району боргу в 700 тис. гривень Запорізькою АЕС. Міністр одразу дав доручення до кінця дня відпрацювати це питання і прийняти позитивне рішення.

У підсумковому протоколі наради, який підписали С.Тулуб і В.Березовський, є доручення міністерству серйозно пропрацювати питання газифікації області, рівень якої на сьогодні залишається одним із найнижчих у країні. Враховані пропозиції про врегулювання тарифної політики, вирішення проблеми ПДВ, розрахунків з боргами минулих років.

Міністр разом з головою облдержадміністрації відвідав Дніпровську гідроелектростанцію, Запорізьку атомну і теплову електростанції, де ознайомився з роботою колективів, вислухав пропозиції і зауваження людей та провів нараду з керівниками підприємств енергетики, щодо вирішення питань соціальної інфраструктури міста Енергодар.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей