Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ощадбанк інформує

7 жовтня 2004 - 14:51

ВАТ “Державний ощадний банк України” реалізує в життя цілий ряд соціальних програм, розроблених Кабінетом Міністрів України.

Як повідомив заступник начальника обласного управління ощадбанку Микола Гупало, перша з них стосується виплат компенсації по вкладах та викупу облігацій цільової безпроцентної позики 1990 року.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 1254 від 22.09.2004 року відділеннями Ощадбанку Запорізької області буде проводитись викуп у громадян України облігації цільової безпроцентної позики 1990 року.

Викуп облігацій буде здійснюватись у громадян України по таких видах товарів: кольорові телевізори, холодильники “Мінськ”, печі “СВЧ”, швейні машини, пральні машини та комп’ютери.

Облігації цільової безпроцентної позики 1990 року придбані в установах Ощадного банку СРСР, що діяли на території інших республік колишнього СРСР до оплати не приймаються.

Сьогодні отримано перший транш коштів, призначених для викупу цільових облігацій.

Викуп облігацій у їх власників буде здійснюватись тільки відділеннями Ощадбанку при безпосередньої явці у відділення власника облігації або його довіреної особи.

Для викупу облігації необхідні: облігація або ощадна книжка по компенсаційному рахунку (якщо такий рахунок відкритий) та паспорт або замінюючий його документ.

У разі наявності компенсаційного рахунку довірена особа може отримати компенсаційну суму по облігації на підставі довіреності, складеної на картці компенсаційного рахунку.

При пред’явленні облігації її викуп у довіреної особи здійснюється по довіреності, оформленої в нотаріальній конторі.

У разі смерті власника облігації, викуп облігації у спадкоємців здійснюється на підставі нотаріально оформленого заповідального розпорядження або свідоцтва про право на спадщину.

Облігації по таких видах товарів, як: холодильники “Зил”, міні-трактори, мотоцикли, відеомагнітофони та легкові автомобілі у поточному році викупу не підлягають.

Водночас повідомляємо, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 306 від 11.03.2004 р. в п.р. здійснюється виплата компенсації вкладникам в межах проіндексованого вкладу, але не більш ніж 50 грн. по одному рахунку кожного вкладника, якщо ця сума компенсації не була отримана в 2002-2003 роках, а також спадкоємцям вкладників, померлих в 1997 – 2004 роках, які не отримали компенсацію протягом 1997-2003 року, в межах проіндексованого вкладу, але не більш ніж 150 грн.

 

Програма погашення заборгованості по заробітній платі збанкрутілих та ліквідованих підприємств агропромислового комплексу

 

Для здійснення перерахувань сум заборгованості із заробітної плати збанкрутілих та ліквідованих підприємств агропромислового комплексу за станом на 01 січня 2004 року на особові рахунки одержувачів – працівників збанкрутілих та ліквідованих підприємств агропромислового комплексу – управління сільського господарства і продовольства районних держадміністрацій відкривають поточні рахунки фізичним особам – одержувачам.

Кошти на погашення заборгованості із заробітної плати збанкрутілих та ліквідованих підприємств агропромислового комплексу за станом на 01 січня 2004 року, можуть перераховуватися держадміністраціями і на рахунки, що відкриті самими фізичними особами в установах ВАТ "Ощадбанк", які є працівниками збанкрутілих та ліквідованих підприємств.

Для отримання перерахованої заборгованості із заробітної плати одержувачу необхідно мати паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду та ощадну книжку (у разі наявності поточного рахунку).

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна