Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запорізькому автомобілебудівному заводі випущена пілотна партія автомобілів „Ланос”

8 жовтня 2004 - 09:31

Сьогодні на нових і модернізованих потужностях ЗАТ „ЗАЗ”, розрахованих на повномасштабне виробництво 60 тисяч автомобілів на рік, в ході пуско-налагоджувальних робіт випущена перша партія автомобілів „Ланос”. З цієї нагоди у складальному цеху відбувся урочистий мітинг.

Голова правління ЗАТ „ЗАЗ” Олег Папашев відзначив велику роботу автозаводців, місцевих і центральних органів влади, народних депутатів, які спільними зусиллями зробили велику справу – новий крок на шляху динамічного розвитку вітчизняного автомобілебудування. Підготовка до повномасштабного виробництва автомобілів „Ланос”, які користуються великою популярністю на вітчизняному ринку, велась на основі угоди про співробітництво, підписаної у листопаді 2003 року між ЗАТ „ЗАЗ” і компанією ДМ ДАТ (Дженерал Моторз Деу Авто і Компанія Технологія).

Голова облдержадміністрації Володимир БерезовськийУ вітальному слові голова облдержадміністрації Володимир Березовський висловив щиру подяку трудівникам заводу, Уряду під керівництвом Віктора Януковича, народним депутатам від Запорізької області, які доклали титанічних зусиль для втілення в реальність стратегії розвитку вітчизняного автомобілебудування. Тим самим зробили гідний дарунок рідному Запоріжжю у переддень 61-ї річниці від дня визволення міста від фашистських загарбників і всій країні. „В добрий путь, новий автомобіль!”, -- сказав губернатор.

Теплі слова на адресу запорізьких автозаводців висловили президент корпорації „Укравто”, голова спостережної ради ЗАТ „ЗАЗ”, народний депутат Таріел Васадзе, міський голова Запоріжжя Євген Карташов. В урочистостях взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Яо Пеншен, народні депутати від Запорізької області, представники громадськості, сотні автозаводців.

Почесне право почати складання перших автомобілів „Ланос” надається бригаді високих гостей на чолі з народним депутатом Олександром Пеклушенком. Разом з ним перші гайки на автомобілі закручують В.Березовський, Т.Васадзе, Є.Карташов, народні депутати В.Бронніков, С.Бабурін.

Того ж дня, 8 жовтня, поряд з автозаводом на набережній магістралі поважні гості взяли участь у здачі в експлуатацію нового автозаправочного комплексу ЗАТ ”ЗАЗ”, призначеного для обслуговування як транспорту підприємства, так і автомобілів запоріжців і гостей міста.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни