Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

15 липня 2011 - 13:56

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

Виконання пріоритетного напрямку «Оптимізація та контроль бюджетних видатків, пошук додаткових джерел наповнення дохідної частини обласного бюджету».

Основним показником ефективності роботи обласної влади при реалізації заходів цього пріоритетного напрямку стало успішне виконанням обласного бюджету за перше півріччя - 105,9%. Як відзначив голова обласної державної адміністрації Борис Петров на засіданні VIII сесії обласної ради, перевиконання бюджету надає можливість перерозподілити і спрямувати на розвиток області додаткові кошти.

Для оцінки якості виконання зазначеного пріоритетного напрямку визначено дві оперативні цілі та шість індикаторів. Всі індикатори виконані.

Перша оперативна ціль - «Оптимізація та контроль бюджетних витрат».

 За результатами роботи у І півріччі в області на 50% зменшено кількість установ, в яких виявлені порушення в частині нецільового використання бюджетних коштів. Забезпечено потребу в асигнуваннях на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери в повному обсязі. Заборгованість із заробітній платі та соціальним виплатам станом на 01.07.2011 року відсутня.

В умовах обмеженого фінансування особливого значення набуває виконання другої оперативної цілі «Пошук додаткових джерел наповнення доходної частини обласного бюджету і бюджетів територій».

Серед індикаторів важливе місце посідають джерела надходження доходів до бюджетів, зокрема, від податків з доходів фізичних осіб та від сплати за землю.

Виконання індикаторів пріоритетного напрямку «Оптимізація та контроль бюджетних видатків, пошук додаткових джерел наповнення дохідної частини обласного бюджету» досягнуто завдяки злагодженій роботі органів виконавчої влади, прокуратури, податкової служби та фінансових органів.

Результат цієї діяльності – місцеві бюджети виконано на 107,4% (І-е півріччя 2010 - 103,6%), перевиконання склало 104,9 млн. грн. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зростання 19,6%. Приріст доходів місцевих бюджетів на одного жителя склав 141,71 грн. (І-е півріччя 2010 - 65,64).

Детальніше про виконання пріоритету «Історико-культурний, курортний та туристичний регіон» читайте у наступній інформації.

 

Довідково: Всі у кого будуть зауваження та побажання щодо виконання пріоритетів діяльності облдержадміністрації зможуть їх висловити на громадських слуханнях, які відбудуться 20 липня о 15.00 у сесійній залі обласної ради.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»