Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулися урочистості з нагоди 100-річчя обласної універсальної наукової бібліотеки

13 жовтня 2004 - 14:23

За документами державного архіву області встановлено, що 22 січня 1904 року заступником міністра внутрішніх справ Російської імперії сенатором П. Дурново був затверджений «Статут Олександрівської, Катеринославської губернії, міської громадської бібліотеки». Бібліотека знаходилася у віданні Міністерства внутрішніх справ і була підконтрольна губернатору. Перший фонд книгозбірні налічував 500 примірників, наданих в подарунок гласним Олександрівської міської думи Б. Штерном та міським головою Ф. Мовчановським.

За сто років заклад пройшов шлях від невеличкої читальні до  могутнього інформаційного та культурно-просвітницького центру з розвиненою структурою. Її універсальний за змістом фонд налічує 1 млн. 445 тис. примірників документів, 10 тисяч з них – це рідкісні і цінні видання. Послугами бібліотеки щорічно користується понад 52 тисячі осіб.

Бібліотека стала частиною суспільного життя області. Презентації нових видань, зустрічі з письменниками, вченими, відомими людьми краю, виставки документів рідкісного фонду – це лише частина роботи колективу. Традиційно всі важливі культурні та мистецькі заходи супроводжуються книжково-ілюстрованими виставками з фондів бібліотеки.

Практичним доказом зростання її наукового потенціалу стали краєзнавчі видання «Герої України – наші земляки», «Літературне Запоріжжя», щорічний календар «Знаменні та пам’ятні дати Запоріжжя».

«У другому сторіччі обласна бібліотека примножуватиме свої здобутки, йдучи в ногу з науково-технічним прогресом. Цьому сприятиме робота  Інтернет-центрів. Два з них вже працює сьогодні.» - запевнила І. П. Степаненко.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області