Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька громада підтверджує свою соціальну зрілість

26 липня 2011 - 08:54

Запорізька громада  підтверджує свою соціальну зрілість

Благодійну акцію «Відкрий серце – обери життя!»  провели  у Запоріжжі, на пл. Маяковського  активісти місцевих  громадських  організацій за підтримки управління у справах сім'ї, молоді та спорту  обласної державної  адміністрації.

Ініціатори заходу  мали на меті  привернути увагу  до проблем онкохворих  дітей, а також вшанувати пам'ять Даші Євдокимової - дівчинки, яка боролася з важкою хворобою - лейкозом, але рік тому пішла з життя. Про онкохворих дітей, благодійність, волонтерство люди  дізнавалися з матеріалів, розміщених на   інформаційному столику,  при бажанні могли  заповнити анкету волонтера. Поруч діти - учасники акції створювали малюнки для хворих дітей на тему «Ти не один - ми з тобою!». Плакат з малюнками буде переданий у відділення гематології обласної дитячої лікарні.

На  майстер-класи, що  для дітей та дорослих проводили волонтери   з виготовлення повітряних янголят, розпису гіпсових форм, створення сонечок-оберегів із ниток тощо, зібралося чимало учасників .  Потому тут же відбувся  «Ярмарок заради життя», на якому кожен бажаючий  міг придбати   чудові вироби ручної роботи, а виручені кошти - понад  3,5 тис. гривень -  направили на підтримку дітей, що її потребують. Частину коштів буде спрямовано на лікування онкохворих дітей Єрмака Дмитра (діагноз лімфома Беркітта (1012 грн.) і Корнієнка Михайла (діагноз нейробластома заочеревинного простору (1000 грн.), решта - 1500 грн. буде спрямовано на оплату праці психолога відділення дитячої гематології Запоріжжя, який працює там за кошти жертводавців.

Увечері в рамках акції пройшов  концерт  за участю  запорізьких музичних гуртів та  сольних виконавців.

- Нинішня акція наочно підтверджує  соціальну зрілість  запорізької громади, яка зробила ще один крок у бік формування  громадянського суспільства. Адже  однією з  його ознак   є  здатність  громади  приймати дієві рішення і самостійно їх реалізовувати, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.-  Від імені  очільника краю Бориса Федоровича Петрова щиро дякую  всім, хто взяв участь в акції, долучившись до  шляхетної справи допомоги хворим дітям.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України