Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ювілей Незалежності України стане знаковою подією для запоріжців

27 липня 2011 - 17:08

Ювілей Незалежності України запоріжці відсвяткують з розмахом

Указом Президента України Віктора Федоровича Януковича внесено  корективи до переліку святкових заходів з нагоди 20-річчя Незалежності нашої держави,  де визначено основні засади  їх  організації та проведення. Цього року  визначну дату святкуватимемо  без зайвої помпезності і, відповідно, необґрунтованих витрат  державного бюджету. Разом з тим, подія від того не затьмариться, а, навпаки, набуде нового  звучання.  Мова, в першу чергу, про запровадження загальноєвропейської практики святкування пам’ятних дат і доцільне та економне  витрачання  на такі заходи  бюджетних коштів.

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова в області триває  підготовка до святкування  ювілейного Дня Незалежності України. Фахівці у галузі культури і посадовці обговорили ключові питання  та затвердили  програму дій з огляду на ті орієнтири, які визначив  Президент України Віктор Янукович.

Організовано відповідну роботу у клубних  закладах області, ведеться  тематична  виставкова і просвітницька діяльність у  публічних бібліотеках   краю, готуються мистецькі заходи у театрально-видовищних закладах.  Особливу увагу  зосереджено, зокрема,  на підготовці  обласної культурно-мистецької акції «Світло душі і добра – рідній Україні!», що відбудеться в обласному музично-драматичному театрі ім. Магара  22 серпня, а також  урочистостей  і святкового концерту «Ти в нашім серці, Україно!»  за участю провідних виконавців і творчих колективів області. Цей захід також пройде   на центральній сцені Запоржжя. До участі у концертній програмі буде залучено Запорізький академічний симфонічний оркестр,  ансамбль пісні і танцю «Запорожці»,   співачку    Інну Гапон, виконавців із Бердянського, Мелітопольського, Приморського, Пологівського районів.

Також готується  ряд  інших  публічних заходів з нагоди ювілею нашої держави, які триватимуть   в  області протягом серпня.

- 20-річний ювілей – знакова подія для всіх громадян нашої держави. Ми повинні  організувати його святкування гідно і, разом з тим, як орієнтує нас Президент Віктор Янукович -  підтверджуючи приналежність України до Європи і визнання українцями загальноєвропейських цінностей,   - відмітив  заступник голови ОДА Микола Ярмощук, який за дорученням голови ОДА Бориса Петрова  опікується  питаннями підготовки святкових заходів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»